Poděkování za zimní oblečení pro lidi bez domova

Během adventu se veřejnost ve větší míře než po zbytek roku zapojuje do dobročinných aktivit. Pomoc směřuje často lidem bez domova, dětem ze sociálně slabých rodin a dalším lidem v nouzi. Děkujeme tímto studentům karlínské obchodní akademie a vyšší odborné školy, firmě Hager Electro a organizátorům společného večera FuckUp Night – Laskavec, kteří se do pomoci v uplynulých dnech zapojili. Ostatním přinášíme informace, jak konkrétně mohou během adventu pomoci.

Lidé nemusejí na ulici mrznout. Víme, jak jim pomoci

Mrazy udeřily a lidé bez domova opět umírají na ulicích. Přitom by nemuseli. Charita pro ně zřizuje síť azylových domů, nocleháren a nízkoprahových denních center, které od prvních mrazivých dnů zvětšují své kapacity. Arcidiecézní charita Praha nabízí lidem bez domova 76 lůžek a další služby včetně připravované krizové noclehárny v Michli pro 150 osob, která se otevírá během zimy a doplňuje celoroční služby.

Pomoc lidem bez domova ještě není na hraně svých kapacit

Mrazivé teploty klesající pod mínus 10 stupňů Celsia způsobily zvýšený zájem o služby lidem bez domova, zvláště o noclehárny. Kapacity zatím dostačují. Arcidiecézní charita Praha se na začátku ledna připojila k mimořádným opatřením Magistrátu hl. m. Prahy, díky nimž je situace v Praze pod kontrolou a žádný člověk bez přístřeší nemusel být z noclehárny odmítnut.

V krizové noclehárně v Michli přenocuje denně stovka osob bez domova

Na začátku ledna otevřel Magistrát hl. m. Prahy zimní krizovou noclehárnu pro lidi bez domova v Chodovské ulici v Praze 4-Michli. Její provoz zajišťují i pracovníci Arcidiecézní charity Praha. Noclehárna má kapacitu 120 lůžek. Lidé bez domova zde mohou přespat, umýt se, dostanou teplý čaj a chléb. Součástí této humanitární pomoci je i služba zdravotníků.

Poskytujeme materiální pomoc nejchudším rodinám

Díky Fondu evropské pomoci nejchudším osobám, Operačnímu programu potravinové a materiální pomoci, pomáháme osobám a domácnostem ohroženým chudobou a sociálním vyloučením. Nejchudší lidé získávají díky projektu zdarma potraviny, hygienické potřeby, základní domácí potřeby a textilní výrobky. V rámci projektu jsou nabízeny doprovodné aktivity přispívající k sociálnímu začleňování.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371