Tříkrálová sbírka 2019 v pražské arcidiecézi

Charita Česká republika se v Tříkrálové sbírce již po devatenácté obrací občanům naší země s přáním požehnaného nového roku a s prosbou o solidaritu s potřebnými. V pražské arcidiecézi organizuje Tříkrálovou sbírku Arcidiecézní charita Praha a desítky místních koordinátorů (Farních charit, farností, škol). Vybrané finanční prostředky pomáhají zejména v místech, kde byly vykoledovány. Více o pravidlech využití sbírky.

Výsledky Tříkrálové sbírky 2019

Využití Tříkrálové sbírky 2019 v pražské arcidiecézi

Více informací o Tříkrálové sbírce se dozvíte na jejím oficiálním webu www.trikralovasbirka.cz a facebooku www.facebook.com/trikralovasbirka

Archiv článků z rubriky Tříkrálová sbírka:

Poděkování kardinála Dominika Duky a P. Jana Balíka za Tříkrálovou sbírku 2019

Milí kněží, rodiče, děti, pracovníci charit, katecheté, učitelé,
Tříkrálová sbírka, která je příležitostí k solidaritě s potřebnými, se stala již tradicí. Její konání ale vyžaduje angažovanost mnoha lidí dobré vůle, bez které by se konat nemohla. Rádi bychom vám, kteří jste nabídli svůj čas pro její konání, vyjádřili vděčnost.

Poděkování za devatenáctou Tříkrálovou sbírku

Do devatenácté Tříkrálové sbírky, která proběhla v první polovině ledna, se v pražské arcidiecézi zapojilo přes sto farností, farních Charit a církevních škol, které sbírku uskutečnily ve svém regionu. „Sbírka byla úspěšná a to pro nás znamená především to, že jsme mohli v naší arcidiecézi vyslat mezi lidi mnoho stovek koledníků, kteří lidem zvěstovali dobrou zprávu o narození Spasitele a přáli lidem požehnání do nového roku,“ ohlíží se za devatenáctou Tříkrálovou sbírkou Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha.

Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Koledníci z Jilemnice. Foto Jakub Žák

Celkem 119 184 663 korun. Tolik se letos vybralo do 23 908 pokladniček Tříkrálové sbírky. Dnes místní charity pod úředním dozorem rozpečetily ty poslední a peníze z nich sečetly. Kluci a děvčata v přestrojení za tři krále koledovali a vybírali peníze do pokladniček prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika nyní děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Tříkrálovou sbírku podpořila i německá farnost v Praze

Snímek Německá římskokatolická farnost v Praze

Do Tříkrálové sbírky se zapojují rovněž cizinci a spoluobčané, jejichž mateřským jazykem není čeština. Tradičně se této akce účastní členové Německé římskokatolické farnosti v Praze, kteří podobnou sbírku znají z domova. „Sternsinger-Sammlung má v Německu a v Rakousku dlouholetou tradici, ještě delší než v České reopublice,“ říká P. Martin Leitgöb, duchovní z pražského kostela sv. Jana Nepomuckého na Skalce, kde se němečtí katolíci scházejí každou neděli k bohoslužbám.

K+M+B: Kristus požehnej tomuto domu

Od 1. do 14. ledna 2019 mohou lidé v ulicích opět po roce potkávat malé i velké postavičky v pláštích a s královskými korunkami na hlavách. Desetitisíce dobrovolníků neváhá věnovat svůj čas a podpořit Tříkrálovou sbírku Charity. Přidejte se také. Začněte nový rok dobrým skutkem a přispějte na dobrou věc.

Rodině vyhořel dům. Roudnická Charita pomohla díky Tříkrálové sbírce a Postní almužně

V těžké životní situaci se ocitla dvougenerační rodina žijící na Roudnicku, když jí v lednu letošního roku vyhořel dům. Přišli téměř o vše. Nyní se snaží postupně napravovat škody a vlastními silami dům opravovat. Jejich příjmy ale nestačí. O případu se dozvěděla Farní charita Roudnice nad Labem, která z výtěžku Tříkrálové sbírky a Postní almužny rodinu podpořila.

Sečteno! Tříkrálová sbírka překonala loňský rekord. Děkujeme dárcům za štědrost!

Tříkrálový koledník z Kutné Hory. Snímek Jakub Žák

112 260 037 korun. Tolik se letos vybralo do pokladniček Tříkrálové sbírky. Celkem 22 767 jich místní charity pod úředním dozorem rozpečetily a peníze z nich sečetly. Koledníci v přestrojení za tři krále vybírali peníze prvních čtrnáct dní v lednu. Charita Česká republika teď děkuje všem, kteří s láskou přispívají na pomoc potřebným.

Jaké akce doprovází Tříkrálovou sbírku v pražské arcidiecézi

Odstartoval osmnáctý ročník Tříkrálové sbírky. Tradičně ji doprovodí řada akcí – požehnání koledníkům, koncerty, soutěže i průvod v čele s velbloudy. Přinášíme přehled některých z nich, které se konají v pražské arcidiecézi, tj. v Praze, Středočeském kraji a v části kraje Ústeckého.

V lednu startuje Tříkrálová sbírka. Do ulic vyrážejí tisíce koledníků

Tříkrálové foto Martina Chvojková, Choteč.

Hned první lednový den vyrážejí do ulic koledníci Tříkrálové sbírky. Lidem popřejí šťastný nový rok, zazpívají koledu, věnují drobný dárek a poprosí o příspěvek do zapečetěné pokladničky s logem Charity Česká republika. V roce 2017 se vydalo koledovat více než šedesát tisíc dobrovolníků a od dárců získali na pomoc lidem v nouzi přes sto milionů korun. V roce 2018 se sbírka koná již poosmnácté. Její výtěžek je tradičně určen na pomoc seniorům, lidem bez domova, matkám s dětmi v tísni nebo rodinám v tíživé situaci

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří maminky s dětmi v tísni i seniory

Přípravy na Tříkrálovou sbírku 2018 vrcholí. Zveřejňujeme diecézní i místní záměry, které budou ze sbírky v pražské arcidiecézi podpořeny.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371