Máte-li volný čas nebo znalosti a dovednosti, kterými byste chtěli zpestřit každodenní život lidem s mentálním postižením v Domově sv. Rodiny, staňte se dobrovolníkem.
Aktuálně nové zájemce o dobrovolnictví do provozu naší sociální služby vzhledem k epidemiologické situaci nezapojujeme. Pošlete-li nám vaše kontakty, ozveme se vám, jakmile překleneme zpřísněná opatření proti šíření covid-19.

Místo: Praha
Typ vztahu: Dobrovolník
Nástup od: dle dohody

Dobrovolnická činnost v Domově sv. Rodiny může být jednorázová nebo pravidelná. Zohledňujeme možnosti zájemce o dobrovolnictví a zájem klientů.

Jak dobrovolníci pomáhají

• Dobrovolnici jsou společníky klientů na vycházku, povídání, návštěvu kulturních památek.
  • Hrají společenské hry nebo se věnují sportovním aktivitám (např. plavání, přizpůsobené nordic walking atd.).
  • Dobrovolníci mohou organizovat kulturní akce pro klienty případně i veřejnost (hudební, divadelní, pěvecké vystoupení). K tomuto účelu lze využít prostory Kavárny u sv. Rodiny.
  • Pokud dáváte přednost manuální činnosti, můžete pomoci na akcích Domova např. při potravinové sbírce (zde dobrovolníci přebírají potraviny od dárců a rovnají je do přepravek) nebo se stát koledníkem na Tříkrálové sbírce (vhodné pro skupiny a rodiny s dětmi).

Průběh a podmínky spolupráce

• Dobrovolníkem může být osoba starší 15 let.
  • Pro setkávání s klienty je minimální věk 18 let a minimální délka spolupráce 3 měsíce.
  • Do dobrovolnictví se lze zapojit jako jednotlivec, dvojice nebo skupina.
  • Zájemci jsou seznámeni s prostředím Domova a podmínkami. Po seznámení tým Domova sv. Rodiny ze zájemců vybírá nové dobrovolníky.
  • S dobrovolníkem uzavíráme smlouvu o spolupráci.
  • Dobrovolník, který bude v kontaktu s klientem, dokládá čistý trestní rejstřík před podpisem smlouvy.
  • Všichni dobrovolníci jsou proškolení pro činnost, kterou budou vykonávat.
  • Dobrovolník by měl být zodpovědný, laskavý a samostatný.
  • V průběhu činnosti jsou dobrovolníci v kontaktu s koordinátorem. Dobrovolníci dostávají jako poděkování certifikát.

Firemní dobrovolnictví

V Domově se mohou uplatnit dobrovolníci z firem v rámci firemního dobrovolnictví. Jejich pomoc obvykle potřebujeme při údržbě a úpravě prostředí Domova, aby bylo pro klienty stále funkční a příjemné. Dobrovolníci myjí okna, pomáhají při údržbě zahrady (pletí záhonů, natírání zahradního nábytku, hrabání listí apod.).

Pokud se chcete stát dobrovolníkem v Domově sv. Rodiny, napište nám něco o sobě, popište Vaši motivaci, proč se chcete stát dobrovolníkem, a napište také Vaše časové možnosti. Těšíme se na Vás.

Mám zájem o tuto pozici

Odesláním zprávy souhlasíte se zpracováním osobních údajů
Tyto stránky jsou chráněny pomocí reCAPTCHA a platí zásady ochrany osobních údajů a smluvní podmínky společnosti Google

Kontaktní osoba

Ing. Pavel Kopka

ředitel Domova sv. Rodiny pro lidi s mentálním postižením

235 002 532 (po-pá: 8-16.30 hod)

Logo na pozadí

Nenašli jste vhodnou pozici pro Vás? Kontaktujte nás.

Mgr. Pavel Šimek

zástupce ředitele

Sdílíte stejné hodnoty jako my?

Dar (srdce nad rukama)

Lidskost

Charitní služba vyžaduje nasazení celého člověka. Svým osobním přístupem vtiskují pracovníci Charity běžným pracovním postupům charakter služby lásky bližním.

Konverzace

Poctivost

Pracujeme poctivě. Usilujeme o nejlepší řešení pro ty, kterým pomáháme. Nehledáme zkratky, které by nám usnadnili práci na úkor kvality.

Skupina lidí

Solidarita

Solidarita je pro nás postojem empatie, s níž se snažíme vcítit do situace chudých a potřebných a vidět svět z jejich perspektivy.

Vysokoškolská čepice

Profesionalita

Usilujeme o vysokou kvalitu naší práce, na které často závisejí těžké životní osudy. Je nám vlastní postoj celoživotního vzdělávání.

Co nabízíme

Ruce

Smysluplnost

Výsledky naší práce reálně ovlivňují k lepšímu životy lidí, kteří se ocitli v nouzi. Ať pracujete na jakékoli pozici, vaší prací se na tomto výsledku podílíte.

Diplom

Profesní růst

Jsme silná organizace s velkým množstvím služeb a projektů, která nabízí možnost dalšího profesního rozvoje.

Zaměstnanec

Životní poslání

Nabízíme účast na díle, které se může stát vaším životním posláním. Charita není zaměstnání, Charita je životní styl a poslání.

Dar (srdce nad rukou)

S Boží pomocí

„Když nestaví dům Hospodin, marně se lopotí, kdo ho stavějí… Marné je časně vstávat, dlouho vysedávat u práce, jíst chléb námahy.“ (Žalm 127)