Technická škola Prathibhodaya

Technická škola Prathibhodaya v Honavaru byla vybudována v roce 1997 i za přispění Charity Praha. Již čtrnáctým rokem tato škola poskytuje vzdělání potřebným studentům, většinou v praktických výdělečných oborech (např. instalatér, sekretářka, automechanik, krejčí atd.). V posledních letech se škola, resp. její studenti, potýkají čím dál častěji s problémy se splácením školních poplatků. Proto byl, ve snaze navázat na prvotní investice při výstavbě a vybavení školy, schválen v roce 2010 projekt na podporu jejího fungování. Významným faktorem při rozhodnutí podpořit tento projekt byl počet a úspěšnost bývalých absolventů.

Technická škola Prathibhodaya nabízí vzdělávání v rozličných kurzech, které trvají zpravidla 4 semestry, čili 20 měsíců. Po vyučení v některém z nabízených kurzů se absolventi uplatňují ve svých oborech – ze školy vycházejí například schopní automechanici, elektrikáři, sekretářky či švadleny. Většina z nich nachází práci v některém z indických měst, někteří z nich uspějí i v zahraničí, například v Dubaji (SAE). Výdělky absolventů jsou nesrovnatelně vyšší, než na jaké by mohli dosáhnout bez vzdělání, tomu odpovídá i jejich životní úroveň.

Kromě samotné vzdělávací funkce škola podporuje i širší komunitu – například provozuje zájmové kroužky, zejména v umělecké a praktické oblasti nebo osvětové programy pro veřejnost.

Novinky o pomoci v Indii

29. 1. 2021

Dcery, které se neměly narodit

15. 12. 2020

Tři plicní ventilátory pro honavarskou nemocnici

6. 8. 2020

„Adoptovaná“ Vidya připravila dárkyni překvapení. Dojetím jí vhrkly slzy do očí

26. 4. 2020

Pomoc pro 1 750 indických rodin přichází od českých dárců

Podpořte pomoc chudým lidem v Indii

Pomocí Vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Každá částka dokáže pomoci.

Na co Váš dar využijeme?

• Zaplatíme nadaným dětem z chudých rodin vyšší vzdělání.
  • Darujeme nejchudším dětem školní pomůcky.
  • Zorganizujeme ve vesnicích zdravotní osvětu.
  • Poskytneme drobné půjčky farmářům.

Pomáhejte s námi lidem v nouzi

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)