Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Nové lůžko v Domově se zvláštním režimem

Před třemi lety otevřela Arcidiecézní charita Praha na Barrandově Domov pro lidi s Alzheimerovou chorobou nebo dalšími typy demencí. Jeho malá kapacita, nedávno zvýšená ze sedmi na osm lůžek, přispívá ke klidné domácí atmosféře.

Klientům Domova sloužily do nedávna dva dvoulůžkové a jeden třílůžkový pokoj. „Soužití klientů s rozdílnými potřebami a režimem dne a noci bylo v třílůžkovém pokoji velmi náročné,“ vysvětluje ředitelka Domova Ivana Otřísalová. „Proto jsme přistoupili k přesunu kanceláře mimo prostory Domova.“ Uvolněná kancelář byla přestavěna na nový dvoulůžkový pokoj. Díky této změně bylo vytvořeno další lůžko a zároveň se podařilo snížit počet lůžek v původně třílůžkovém pokoji.

Velký zájem o pobyt v Domově

Pracovníky Domova těší velká poptávka po jejich službě. Zájemců o službu je zhruba dvakrát více, než je možné přijmout. To vypovídá nejen o potřebnosti této speciální péče, ale i o tom, že je služba poskytována dobře a že se pracovníkům daří naplňovat očekávání, která lidé vzhledem k charitnímu charakteru zařízení mají. „Služba má rodinný charakter, pro klienty i jejich rodiny jsou prostředí a služba přehledné,“ vysvětluje výhodu malé kapacity Domova Ivana Otřísalová. I v nepřetržitém provozu se klientům dostává skutečně individuální péče respektující jejich speciální potřeby a jejich zdraví.

Jarní dny na zahradě

Umístění Domova se zvláštním režimem v prostorách bývalé mateřské školy poskytuje klientům jedinečnou možnost volného pobytu v přilehlé zahradě. Zvláště nyní v jarních měsících tráví klienti pěkné dny na terase, odpočívají na lavičkách rozmístěných podél zahradních cest. „Společně s klienty také pečujeme o dva vyvýšené, a tím i dobře přístupné záhony, vytvořené z bývalých pískovišť,“ uzavírá Ivana Otřísalová.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371