Adopce na dálku a pandemie covid-19

Pandemie covid-19 stále ovlivňuje školní docházku dětí v programu Adopce na dálku®. Odložen byl začátek nového školního roku v Zambii. V Indii se od počátku ledna do odvolání přerušuje výuka pro 1. až 8. třídy kvůli rychlému šíření varianty omikron. V Bělorusku  se vracejí děti do lavic po novoročních prázdninách. Téměř po dvou letech on-line výuky se do lavic vracejí i děti v Ugandě. Dárcům byly již odeslány vánoční dopisy podporovaných dětí – doufáme, že vás děti potěšily.

Situace v jednotlivých zemích

Indie

Uganda

Zambie

Bělorusko

Konžská demokratická republika

Jak můžete pomoci

• Krize má i hluboký ekonomický dopad na rodiny našich dětí, které patří k těm nejchudším.

• Naši pomoc v zahraničí v souvislosti s pandemií covid-19 v Bělorusku, Indii, Ugandě a Zambii, můžete podpořit darem na účet 749011/0100, variabilní symbol 1919. Přispět je možné i on-line. Děkujeme!

O zahraniční pomoci

Zahraniční pomoci se věnujeme od roku 1993. Jako první jsme v Česku představili program Adopce na dálku®. Již 35 tisíc nejchudších dětí jsme podpořili ve vzdělávání. Postavili jsme 9 škol a jednu nemocnici. Podpořili jsme desetitisíce dospělých k větší soběstačnosti

Naše pomoc směřuje do regionu subsaharské Afriky (Uganda, Zambie), do IndieBěloruska a Albánie. V každé zemi spolupracujeme s důvěryhodnými místními partnerskými organizacemi nebo zakládáme vlastní mise vedené českými pracovníky. Zmírňujeme  lidské utrpení a zlepšujeme životní podmínky chudých lidí prostřednictvím vzdělání, osvěty, zdravotní péče, podpory svépomoci a zaměstnanosti.

Naše podpora by nebyla možná bez pomoci tisíců dárců z celé České republiky.

Kde nyní pomáháme

Jak v těchto zemích pomáháme

Škola

Podpora vzdělání

Miliony dětí stále nemají přístup ke vzdělání. Podporujeme jejich studium na základních, středních i vyšších školách. Pořádáme alfabetizační i rekvalifikační kurzy pro dospělé.

Skupina lidí

Komunitní rozvoj

K vyšší životní úrovni pomáháme nejchudším lidem formou svépomocných skupin, drobných půjček, podporou zemědělství a zaměstnanosti. Pořádáme rekvalifikační kurzy a osvětové programy.

Zdraví

Zdravotní péče a prevence

Postavili jsme Českou nemocnici v Ugandě, na jejíž provoz nadále přispíváme. Podporujeme i další nemocnice a kliniky. Pořádáme zdravotní osvětu a preventivní zdravotní prohlídky.

Dar (srdce nad rukama)

Humanitární pomoc

Jsme připraveni pomoci s odstraněním následků ničivých a s obnovou, a to zejména v oblastech, kde dlouhodobě působí naše rozvojové programy. Pomáháme při povodních, vichřicích, požárech.

Uganda Adopce na dálku Aktuálně z Ugandy

16. 1. 2022

Uganda znovu otevírá školy, mnozí už se do nich ale nevrátí. Covid-19 jim sebral vzdělání

bělorusko krasnopole Aktuálně o pomoci v zahraničí

29. 12. 2021

O Vánocích nadělovali čeští dárci i v běloruském domově pro seniory

Aktuálně o pomoci v zahraničí

28. 12. 2021

Díky štědrosti „adventních“ dárců měli lidé v nouzi pokojné Vánoce

Aktuálně z Indie

20. 12. 2021

V Česku zachraňuje vztahy, v cizině chudé děti

Pomáhat v zahraničí můžete i vy

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Jelikož každá částka dokáže pomoci.

Na co váš příspěvek využijeme?

• Vybavíme vesnické školy pomůckami.
  • Zaplatíme léčbu nejchudším lidem, kteří na ošetření nemají.
  • Uspořádáme krejčovský kurz pro ženy z chudých rodin.
  • Zaplatíme školné nadaným sociálně potřebným dětem.

Pomáhejte s námi lidem v nouzi

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)