Aktuální informace

Žádné z dětí z programu Adopce na dálku není infikováno a pevně věříme, že tomu tak bude i do budoucna. Naše partnerské organizace ale postupně vzhledem k vládním nařízením v jednotlivých zemích pozastavují své aktivity v terénu, pokud nefungují samotné kanceláře, agenda se řeší formou home office. Vzhledem k  nestandardní situaci dojde ke zpoždění rozesílky dopisů od dětí dárcům. Doručíme vám je, jakmile to situace dovolí. Kvůli vyhlášení nouzového stavu a zákazu vycházení ve většině zemí Vás prosíme, abyste nyní neodesílali svým sponzorovaným dětem žádné dopisy ani balíčky.

Naši pomoc v zahraničí v souvislosti s pandemií covid-19 v Bělorusku, Indii, Ugandě a Zambii, můžete podpořit darem na účet 749011/5500, variabilní symbol 1919. Děkujeme!

Jaká je aktuální situace v zemích, kde pomáhá Adopce na dálku®?

Indie

Uganda

Zambie

Bělorusko

Konžská demokratická republika

O zahraniční pomoci

Zmírňujeme  lidské utrpení a zlepšujeme životní podmínky chudých lidí prostřednictvím vzdělání, osvěty, zdravotní péče, podpory svépomoci a zaměstnanosti.

Naše pomoc směřuje do regionu subsaharské Afriky (Uganda, Zambie), do Indie a Běloruska. V každé zemi spolupracujeme s důvěryhodnými místními partnerskými organizacemi nebo zakládáme vlastní mise vedené českými pracovníky.

Zahraniční pomoci se věnujeme od roku 1993. Jako první jsme v Česku představili program Adopce na dálku®. Již 33 tisíc nejchudších dětí jsme podpořili ve vzdělávání. Postavili jsme 9 škol a jednu nemocnici. Podpořili jsme desetitisíce dospělých k větší soběstačnosti

Naše podpora by nebyla možná bez pomoci tisíců dárců z celé České republiky.

Kde nyní pomáháme

Jak v těchto zemích pomáháme

Škola

Podpora vzdělání

Miliony dětí stále nemají přístup ke vzdělání. Podporujeme jejich studium na základních, středních i vyšších školách. Pořádáme alfabetizační i rekvalifikační kurzy pro dospělé.

Skupina lidí

Komunitní rozvoj

K vyšší životní úrovni pomáháme nejchudším lidem formou svépomocných skupin, drobných půjček, podporou zemědělství a zaměstnanosti. Pořádáme rekvalifikační kurzy a osvětové programy.

Zdraví

Zdravotní péče a prevence

Postavili jsme Českou nemocnici v Ugandě, na jejíž provoz nadále přispíváme. Podporujeme i další nemocnice a kliniky. Pořádáme zdravotní osvětu a preventivní zdravotní prohlídky.

Dar (srdce nad rukama)

Humanitární pomoc

Jsme připraveni pomoci s odstraněním následků ničivých a s obnovou, a to zejména v oblastech, kde dlouhodobě působí naše rozvojové programy. Pomáháme při povodních, vichřicích, požárech.

Aktuálně z Ugandy

30. 5. 2020

Karanténa v Ugandě odřízla chudé od zdrojů obživy. Pomohli jsme 400 rodinám v regionu Buikwe

Aktuálně z Běloruska

11. 5. 2020

Děti se letos s českými „adoptivními“ rodiči neuvidí. Do Běloruska putuje materiální pomoc

Aktuálně z Indie

26. 4. 2020

Pomoc pro 1 750 indických rodin přichází od českých dárců

Aktuálně o pomoci v zahraničí

14. 4. 2020

Podpořili jsme dvě těžce zasažené země: Itálii a Španělsko

Pomáhat v zahraničí můžete i vy.

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Každá částka dokáže pomoci.

Na co váš dar využijeme?

• Vybavíme vesnické školy pomůckami.
  • Zaplatíme léčbu nejchudším lidem, kteří na ošetření nemají.
  • Uspořádáme krejčovský kurz pro ženy z chudých rodin.
  • Zaplatíme školné nadaným sociálně potřebným dětem.

Pomáhejte s námi lidem v nouzi.

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)