25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Papež František: Pomluvy zabíjejí, křesťan má svědčit pravdou a láskou

Zaujala nás katecheze papeže Františeka, v níž se věnoval osmému přikázání: „Nepromluvíš křivého svědectví proti bližnímu svému,“ o kterém Katechismus uvádí, že „zakazuje překrucovat pravdu ve vztazích k druhým“. (KKC 2464) „Žít v nepravdivé komunikaci je závažné, neboť brání vztahům a tudíž brání lásce. Kde je lež, tam není láska,“ uvedl papež František v úvodu své promluvy. Když mluvíme o komunikaci, nejsou tím myšlena pouze slova, ale i gesta, chování a dokonce i mlčení či nepřítomnost druhého. Člověk komunikuje celou svojí bytostí a vším, co dělá.

Charita připravuje čtyři nové sociální byty

Čtyři nové sociální byty připravuje Arcidiecézní charita Praha v domě na Slaviborském náměstí v Praze - Třeboradicích. Umožní to rekonstrukce financovaná z evropských fondů a spolupráce s Městskou částí Praha - Čakovice, která je vlastníkem objektu. V současné době vybírá Charita ve veřejné zakázce dodavatele stavebních prací a vybavení domu.

6. ročník Národní potravinové sbírky přinesl Charitě v pražské arcidiecézi více než 15 tun potravin

V sobotu 10. listopadu se uskutečnil 6. ročník Národní potravinové sbírky. Ve 14 supermarketech v Praze a okolí získala Charita více než 15 tun potravin a drogerie pro potřebné. Do akce se zapojilo přes 200 dobrovolníků a pracovníků Charity. Děkujeme jim za jejich pomoc a dárcům za darované zboží, které je nyní uloženo v charitních skladech a v průběhu následujících měsíců bude využíváno pro lidi v tísni, kteří se na Charitu obrací o pomoc.

Papež František: slyšme křik lidí na okraji! Připomene je Světový den chudých

Chudoba neznamená jen nedostatek, ale také vyloučení ze „spořádané“ společnosti, opuštěnost, osamění. Světový den chudých, který ustanovil papež František a který letos připadá na neděli 18. listopadu, je pro nás příležitostí slyšet „volání“ chudých a dát jim najevo svůj lidský zájem a nabídnout pomoc.

Národní potravinová sbírka v pražské arcidiecézi: Darujte jídlo těm, kterým schází

Šestý ročník Národní potravinové sbírky proběhne v sobotu 10. listopadu ve stovkách supermarketů v celé České republice. Oficiálním partnerem sbírky je Charita Česká republika. Ta prostřednictvím Arcidiecézní charity Praha a farních Charit v pražské arcidiecézi zajišťuje sbírku ve více než deseti supermarketech v Praze a okolí.

27. benefiční koncert s P. Zbigniewem Czendlikem a s ugandskými hosty

V noblesních secesních prostorech Smetanovy síně Obecního domu v Praze 1 se včera odehrál 27. benefiční koncert Arcidiecézní charity Praha. Tradiční benefice měla vysokou uměleckou úroveň díky špičkovému výkonu hudebníků ze Symfonického orchestru hl. m. Prahy FOK pod vedením Tomáše Braunera i neobvyklému spojení dětského sboru se sólovým sopránem v podání sboru Rolnička Praha a pěvkyně Lucie Silkenové.

Zambie: Mikrofinancování pomohlo panu Charlesovi. Charita podpoří dalších 30 rodin

Třicet rodin v Zambii získá půjčku na rozjezd vlastního drobného podnikání. Arcidiecézní charita Praha zahajuje čtvrtý mikrofinanční projekt. Jak tato pomoc funguje, poznal pan Charles Musonda, otec sedmi dětí ze zambijského Solwezi.

70 odborníků na problematiku obchodování s lidmi ukončilo mezinárodní projekt Building choices

Na konci října se v Madridu sešli na závěrečné koordinační schůzce účastníci projektu Building Choices, a to ze Španělska koordinátor město Madrid a TRABE, z Rumunska Národní agentura proti obchodování a Eliberare a za Českou republiku Arcidiecézní charita Praha. Na schůzce se řešily záležitosti týkající se rozšiřování výsledků projektu, externího hodnocení projektu a jeho ukončení.

Ennio Colombini, spoluorganizátor štafety Corpus Domini oceněn medailí kardinála Josefa Berana

Pan Ennio Colombini je dlouholetým spolupracovníkem Arcidiecézní charity Praha při organizování štafetových poutí z Prahy do italského Orvieta, které připomínají kořeny svátku Corpus Domini. Arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka ocenil Ennio Colombiniho medailí kardinála Josefa Berana.

Představujeme „adoptovanou“ Justine, předsedkyni studentů v ZŠ sv. Jana Nepomuckého v Ugandě

Justine (13) je jednou ze studentek, které jsou podporovány Arcidiecézní charitou Praha v programu Adopce na dálku®. Navštěvuje Základní školu sv. Jana Nepomuckého v ugandské Kitule. Ač je teprve šesťačka, její jméno zná ve škole každý. Studenti ji zvolili do pozice akademického prefekta.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371