Do Albánie jsme odeslali první finanční podporu

20. 3. 2021 Adopce na dálku®

Do Albánie jsme odeslali první finanční podporu

Gerta, Paola, Xhulja, Manushaqe a Marie. Pět vysokoškolaček z Albánie již studuje díky programu Adopce na dálku®. Do Albánie jsme na podporu jejich vzdělávání poslali podporu ve výši 5 000 EUR (132 000 Kč).

Prostředky jsou využity na školné, poplatky za zkoušky, učebnice, ale také na ubytování v univerzitním městě a na dopravu. Právě náklady na bydlení byly jednou z hlavních překážek jejich studia, protože rodiče dívek si nemohli dovolit zaplatit jim ani skromné ubytování mimo domov.

„Děkuji svým jménem a jménem dívek za váš příspěvek,“ vzkazuje z Albánie biskup Giovanni Peragine, který spolu s biskupem Zdenkem Wasserbauerem převzal nad programem Adopce na dálku® v Albánii záštitu. „Dívky patří ke dvěma našim komunitám. Vzdělání těmto mladým lidem a jejich rodinám zaručí důstojnější budoucnost,“ těší se Giovanni Peragine.

„Na studium albánských vysokoškolaček se složilo 50 dárců,“ říká s vděčností Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha. „Chceme dívky dovést až k promoci.“