Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

6 let

Pohlaví:

dívka

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Dauda Ssemakula (rolník)

Josephine Nakyeyune (rolnice)

Děti

sestra Sumaya Nankinga (9 let)

sestra Sofia Babirye (8 měsíců)

bratr Ramathan Kato (8 měsíců)

Vzdělání a zájmy

Škola

Lutengo Primary School

Tabule (ABC)

1. třída základní školy

Zaměstnanec

učitelka

Hobby

vybíjená a skákání přes švihadlo

Více o dítěti

Aisha je druhá nejstarší ze čtyř sourozenců. Má velmi ráda své mladší sourozence, dvojčátka. Je přirozená vůdkyně, daří se jí četba, počty a velmi ráda se účastní běžeckých závodů. Velmi si považuje, když je oceněna a má ráda zelenou barvu. Nejradši má kuře s rýží. Po škole hraje vybíjenou s kamarády. Je třetí nejlepší ve vybíjené z třídy osmnácti dětí.

Aisha žije v rodině šesti lidí, s rodiči a třemi sourozenci. Aisha a její starší sourozenec chodí do školy, jejich mladší sourozenci, dvojčátka, jsou ještě doma. Žijí v cihlovém domě se čtyřmi místnostmi a plechovou střechou. Jejich rodiče se starají o rodinnou zahrádku, kde pěstují plodiny na jídlo a prodej. Dále pálí hliněné cihly, které prodávají a snaží se našetřit peníze, aby matka mohla provozovat obchod s dřevěným uhlím, cihlami a pochutinami. Doma se všichni modlí společně. Matka se účastní pomoci určené ženám z vesnice. Po práci se rodiče snaží trávit čas výchovou dětí a baví se s nimi o škole a životních cílech. Rodina se snaží našetřit na rozšíření obchodu s cihlami a taktéž by si chtěli postavit nový dům, jelikož jejich momentální dům je už starý.

Aisha Namakula (35051)

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

6 let

Pohlaví:

dívka

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)