Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

6 let

Pohlaví:

chlapec

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Nikolaj (dělník v továrně)

Světlana (na mateřské dovolené)

Děti

bratr Nikon (2 roky)

bratr Miron (6 měsíců)

Vzdělání a zájmy

Škola

MŠ č. 112 města Vitebsk

Tabule (ABC)

přípravný ročník

Formulář

angličtina

Zaměstnanec

policista

Hobby

kreslení

Více o dítěti

Dobrý den, jmenuji se Damian a je mi šest let. V příštím roce půjdu do první třídy, ale zatím jsem v přípravném ročníku mateřské školky. Hodně se mi tam líbí a maminka mě tam každé ráno vozí autobusem. Mám hodně kamarádů ve školce i na naší ubytovně. Když je hezky, tak si hrajeme venku, a když je zima nebo špatné počasí, tak běháme aspoň po chodbách. Naštěstí je tam na běhání hodně místa. Také mě baví malování, různé tvoření a hraní s bratrem a jeho autíčky. Teď zrovna máme jedno autíčko opravdu velké a krásné!

V naší rodině je nás pět, spolu se mnou žijí moji rodiče a dva bratři. Žijeme v centru Vitebska na ubytovně, kde pro sebe máme dva pokoje. Rodiče nemají moc přátel, protože oba špatně slyší a mluví a těžko navazují vztahy. Ale já jim rozumím dobře a umím se s nimi dorozumívat pomocí znaků. Táta pracuje v továrně a je pořád v práci, takže nejvíc se nám věnuje naše máma. Ta je teď s nejmladším bráškou doma na mateřské dovolené. Snažím se mamince pomáhat a když je třeba, rád pohlídám mladší sourozence. Stává se, že je máma nechává doma jen se mnou a sama jde třeba nakoupit. O víkendech nás maminka vozí za babičkou. (PS)

Vytisknout profil   ID: 37541

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

6 let

Pohlaví:

chlapec

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Fakta o zemi

Bělorusko

• 540 tisíc lidí žije pod hranicí chudoby
  • 4 200 Kč činí průměrná měsíční penze
  • 25 let vlády jednoho prezidenta

Charitní programy v Bělorusku reagují na velkou sociální tíseň rodin zejména na vesnicích. Děti z chudých rodin žijí nejen v materiální nouzi, ale také bez možnosti rozvíjet svůj talent a trávit hodnotným způsobem volný čas. Naše pomoc má v Bělorusku ještě další rozměr – umožňuje lidem získat zkušenosti s fungováním demokratického systému.

Na co všechno vaše příspěvky využijeme

Školní pomůcky

Tabule (obrázky)

Kroužky a workshopy

Chlapec a dívka

Oblečení

Tabule (ABC)

Nákup jídla

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)