Vánoční program v „charitním“ kostele

Místo: kostel Panny Marie Matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána, Nerudova 22, Praha-Malá Strana Termín: 28. 11. 2021 - 6. 1. 2022

Vánoční program v „charitním“ kostele

Vánoce a Advent jsou časem klidu a míru, rozjímání a smíření. Přijměte pozvání ke chvíli ztišení. Navštivte kostel Panny Marie Matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána. Připravili jsme pro vás během adventu a Vánoc:

Vánoční výstava obrazů dětí z programu Adopce na dálku®

Zajímá Vás, jak si děti z nejchudších vrstev rozvojové země představují narození Ježíška a oslavu Vánoc? Zastavte se u netradiční vánoční výstavy dětí z Indie, Ugandy a Zambie.

Betlém – připomínka narození Ježíše Krista

Dřevěný betlém je mistrovskou řezbou z přelomu 19. a 20. století. V pohybech a rysech obličeje figurek je znát náboženský význam Vánoc: V Ježíškovi je lidem dán mír a požehnání. Marie a Josef, andělé, pastýři a králové stojí v úžasu a úctě. Dokonce i zvířata jsou pozorná. Zelená krajina, ve které se příběh Vánoc odehrává, je znamením obnovy všeho stvoření skrze příchod Boha do tohoto světa.

Přijďte si pro Betlémské světlo

V pátek 24. prosince (14-23 hod), v sobotu 25. prosince (14-18 hod) a v neděli 26. prosince (14-20 hod) rozzáří kostel Panny Marie Matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána Betlémské světlo. Přijďte si se svými svícemi a lucernami a rozšiřte tento neodmyslitelný symbol Vánoc do vašich domovů.

Česká mše vánoční Jakuba Jana Ryby

V neděli 26. prosince od 17 hodin uvedeme tradiční Českou mši vánoční „Hej, mistře“ Jakuba Jana Ryby. Účinkuje Chrámový sbor u kostela sv. Bartoloměje v Kyjích.

Otevírací doba během adventu a Vánoc

28. listopadu – 22. prosince     každý den kromě pondělí 14-18 hod
23. prosince     12-20 hod
24. prosince     14-23 hod
25. prosince     14-18 hod
26. prosince     14-20 hod
27. – 30. prosince     14-18 hod
31. prosince     12-23 hod
1. ledna     14-20 hod
2. – 6. ledna      každý den kromě pondělí 14-18 hod

Mše svatá je celebrována každé úterý od 17 hodin.

Kostel Panny Marie Matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána v Praze na Malé Straně v Nerudově ulici 22 provozuje Arcidiecézní charita Praha. Více informací