Jak připravit rybu, hovězí maso nebo kuře a také pochoutky, jako jsou dorty, koblihy, bramborové lupínky, africké smažené mandazi či indické taštičky samosa plněné rýží a zeleninou. To vše se naučili absolventi cateringového kurzu, který pořádalo naše Odborné učiliště v Malongwe.
Workshopu se účastnila také paní Margaret, matka pěti dětí z ugandského Buikwe. Obdělává políčko kolem chatrče, stará se o děti a domácnost. Děti už jsou docela samostatné, a tak by si Margaret ráda přivydělala, aby občas dětem mohla koupit maso a taky zaplatit školné.
Spolu s šesti desítkami účastníků kurzu se naučila vařit a péct atraktivní občerstvení, které může nabídnout při slavnostech, svatbách či kulturních akcích. A nejen to. Kurz se věnoval zásadám hygieny a skladování potravin. Budoucí živnostníky připravil i v oblasti péče o zákazníka, propagace a vedení živnosti.
Pan Kalumba, jeden z účastníků workshopu, už vyzkoušel své kulinářské umění: „Chci své služby dál rozšiřovat. Každý, kdo moje dorty a další dobroty ochutnal, se ptá, kde jsem se je naučil. S radostí říkám, že v Odborném učilišti v Malongwe.“
Věříme, že stejně jako absolventi předchozích kurzů (kadeřnice, zedníci, automechanici, kuchaři a číšníci), získají brzy paní Margaret, pan Kalamba i ostatní ženy a muži stálé zakázky a jejich rodiny pravidelný příjem.