Nabízíme potřebným materiální pomoc

29. 8. 2019 Tiskové zprávy

Nabízíme potřebným materiální pomoc

Materiální pomoc je určena nejchudším, kteří nedokáží pro sebe či svoji rodinu zajistit potraviny, hygienické a domácí potřeby. V tomto článku najdete kontaktní formulář, jehož prostřednictvím můžete o pomoc požádat, příp. i nabídnout svou dobrovolnou pomoc při distribuci materiální pomoci.

Arcidiecézní charita Praha poskytuje materiální pomoc ve spolupráci s místními charitami na území pražské arcidiecéze (Praha, Středočeský kraj a část kraji Ústeckého). Síť charitních organizací poskytuje pomoc na celém území České republiky. Potřební lidé z ostatních krajů mohou kontaktovat příslušné diecézní charity, které pomoc také poskytují.

„Zájemci o pomoc k nám přicházejí obvykle prosřednictvím sociálních odborů měst a obcí, sociálních služeb nebo i farností. Nově jsme připravili kontaktní formulář na našich webových stránkách. Chceme, aby byla pomoc dostupná opravdu všem včetně těch nejchudších, kteří by si o ni sami neřekli, proto nás mohou lidé kontaktovat i s informací o potřebných osobách či rodinách ve svém okolí,“ říká Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha.

Kontaktní formulář, jehož prostřednictvím můžete o pomoc požádat, najdete pod tímto odkazem.