Nocí kostelů u sv. Kajetána bude provázet Vladimír Kořen

27. 5. 2024

Nocí kostelů u sv. Kajetána bude provázet Vladimír Kořen

Kostel Panny Marie matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána v pražské Nerudově ulici je centrem duchovní podpory a modlitby za lidi v nouzi. Provozuje jej již třetím rokem Arcidiecézní charita Praha. Navštivte toto unikátní místo v pátek 7. června během Noci kostelů.

Charitní kostel připravuje hned několik výjimečných akcí. Návštěvníci se mohou těšit na dva koncerty klasické a duchovní hudby v podání špičkových umělců. „Již tradicí se stalo vystoupení operního pěvce Rafaela Alvareze, které letos představí perly české, mexické a italské klasické tvorby, slibuje Pavel Šimek, zástupce ředitele Arcidiecézní charity Praha. „Vystoupí také další vynikající umělci: tenorista Josef Brindzak, violoncellista Jan Rezek a varhaník Vladimír Roubal.“

Historii kostela sv. Kajetána a nezaměnitelný přínos J. B. Santini-Aichela představí Dr. Jan Brčák. Program bude zakončen ochutnávkou mešních vín z České republiky i zahraničí.

Večerem bude provázet oblíbený moderátor Vladimír Kořen, který s Arcidiecézní charitou dlouhodobě spolupracuje. Návštěvníci akcí, které pražská Charita během roku pořádá, ho mohou potkat také při tradičním říjnovém benefičním koncertu či při tříkrálovém průvodu centrem Prahy.

Noc kostelů, 7. června 2024
Program v kostele Panny Marie matky ustavičné pomoci a sv. Kajetána

14.00 – 23.00      Volný vstup do kostela

18.00 – 18.40      Koncert operního pěvce Rafaela Alvarez