Podporují nás

Práce Arcidiecézní charity Praha v Ugandě na mě dělá výborný dojem. Je pro mě šokující zejména to, jak malá částka může přinést velký efekt. Představte si, že můžete zaplatit týdenní provoz lůžka v nemocnici. A je ohromné, když vidíte, že se tam dá i pořídit sanitka. A hlavně, že to Charita udělá. To je skvělé. Těší mě být toho aspoň trochu a na chvíli součástí.

Marek Eben

S Charitou spolupracuji dlouho, protože doma v Lanškrouně máme charitní ošetřovatelskou službu, kterou zakládal ještě můj předchůdce. Díky tomu vím, jak je tahle práce vyčerpávající a náročná. Lidé, kteří pracují v sociálních službách, v Charitě, by měli odcházet do důchodu dřív. Znám jejich únavu, sám bych na takové nasazení nestačil, smekám před nimi. Dělají spoustu práce, která vůbec není vidět.

P. Zbigniew Czendlik

U mne to vše začalo před lety mým koncertem pro Arcidiecézní charitu Praha. Stala jsem se čestnou patronkou holčičky Kleopatry ze Zambie. Chtěla by se stát učitelkou – a tak dál šířit vzdělání v této chudé zemi. Podporuji ji i nadále, protože bez finanční pomoci by její studium nebylo možné. Program Adopce na dálku je jednoduchý způsob, jak si udělat hezky na duši tím, že jednomu z dětí mohu pomoci získat vzdělání, a tím i možnost se mít lépe.

Věra Martinová

Pomoc druhým není snadná věc. Jeden si myslel, jak skvěle pomáhá druhým, a přitom ubližoval, kde mohl. Pomocí urážel, pomáhal těm, kdo pomoc nepotřebovali, a zlomenou duši kytoval sádrou… I mně se občas stalo, že moje dobře myšlená věc druhé potrápila. A vím, že pomáhat se musí umět. Proto už dlouhá léta podporuji odborníky na pomoc z Arcidiecézní charity Praha a věřím jim v tom. Snažím se být u jejich akcí, a když přijdou Tři králové, tak jim dám nějaké to tajemství, které spojuje lidi dobré vůle.

Vladimír Kořen

Jedno ze zařízení, které Arcidiecézní charita Praha provozuje, je Domov svaté Rodiny. Podporuji ho – nejen finančně – již od jeho založení sestrou Akvinelou Loskotovou. Čas od času se stávalo, že existence Domova byla ohrožena nedostatkem peněz a hrozil jeho zánik. Mám radost, že poté, co se dostal Domov pod křídla Arcidiecézní charity Praha, se situace stabilizovala a doufejme, že jedinou starostí zaměstnanců, rodičů a opatrovníků bude starost o blaho a potřeby mentálně postižených klientů. Je jedno, jakou humanitární organizaci se rozhodnete podporovat. Rozhodnete-li se pro Arcidiecézní charitu, můžete si být jisti, že pomoc doputuje tam, kde bude zapotřebí a kam jste ji chtěli nasměrovat.

Jaromír Meduna

Zajímám se pravidelně práci Arcidiecézní charity Praha od azylových domů, přes poradny pro migranty až po pomoc v zahraničí. Škála činností je to velmi široká a je dobře, že se do této práce zapojuje tolik lidí. Rád bych poděkoval za jejich obětavost a za všechno, co se podařilo. Protože v Charitě nepracují lidé, kteří by měli na zřeteli osobní zisk, ale lidé, kteří jsou schopni obětovat něco ze svého času, a své síly vydat pro dobré dílo. Přeji jim, aby v tom vytrvali, a aby z vykonaného díla také měli radost.

Václav Malý: Nezištná solidarita patří ke zralému lidství

biskup Václav Malý

Podpořte sociální služby Charity

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat libovolnou částku. Každý dar je důležitý.

Na co váš příspěvek využijeme?

• Lidem v krizové situaci poskytneme odbornou pomoc.
  • Zajistíme materiální pomoc člověku v hmotné nouzi.
  • Zajistíme terapii týraným ženám.
  • Seniorům, kteří potřebují stálou péči, poskytneme domov.

Pomáhejte s námi lidem v nouzi

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)