Požehnání mariánského sloupu bude provázet sbírka pro Libanon

11. 8. 2020

Požehnání mariánského sloupu bude provázet sbírka pro Libanon

Během slavnostní bohoslužby v sobotu 15. srpna 2020, při níž kardinál Dominik Duka požehná mariánský sloup, uspořádá pražské arcibiskupství sbírku na podporu obětí výbuchu v libanonském Bejrútu. Účastníci bohoslužby budou moci na místě přispět do pokladniček Arcidiecézní charity Praha.

Výtěžek podpoří veřejnou sbírku Charity Česká republika vyhlášenou po tragédii, která si vyžádala přes 200 mrtvých, 5 000 zraněných a dalších 300 000, kterým výbuch zničil domovy.

„Prožíváme noční můru. Nemáme žádné prostředky, jak bychom obyvatelům Bejrútu pomohli,“ řekl bezprostředně po katastrofě P. Michel Abboud, prezident libanonské Charity, jejíž sídlo bylo výbuchem silně poničeno. „Bejrút je zdevastován a všichni jsme zdrceni rozsahem tragédie.“

Charita Libanon vyzvala Charity po celém světě k pomoci. Charita Česká republika uvolnila z krizového fondu tvořeného výtěžkem Tříkrálové sbírky částku 300 tisíc korun. Dalšími prostředky přispívají dárci prostřednictvím veřejné sbírky.

„Naši pracovníci s kasičkami označenými logem Charity budou přítomni při slavnostní bohoslužbě,“ informuje Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha. „Předem děkujeme dárcům za pomoc. Výtěžek podpoří humanitární aktivity Charity Libanon, která zahrnuje zajištění jídla, zdravotní péče a přístřeší obětem katastrofy.“