Jak pomáháme

Nabízíme ubytování a navazující pomoc matkám s dětmi v nouzi. Najdou u nás bezpečné prostředí, ve kterém mohou načerpat sílu a začít nový život. Ženy často samy pocházejí z narušeného sociálního prostředí a potřebují posílit rodičovské i praktické dovednosti.

Většina žen k nám přichází na doporučení orgánu sociálně-právní ochrany dětí (OSPOD). Bydlení v nevyhovujícím prostředí, které není slučitelné s výchovou dětí, by vedlo k odebrání dítěte do ústavní péče. V Azylovém domě získá maminka čas, sílu a schopnosti situaci vyřešit.

Spolupracujeme také se sociálními odbory měst a obcí a se sociálními poradnami v okolí. Častým problémem klientek je hmotná nouze, exekuce a neplacení alimentů ze strany otce.

Po příchodu do azylového domu si každá žena stanoví individuální plán, čeho by chtěla během pobytu dosáhnout. Nejčastěji jsou to tyto cíle:

• vlastní bydlení
  • udržení dítěte ve vlastní rodině
  • zbavit se dluhů, stabilizovat rodinu finančně
  • zlepšit vztahy s partnerem, scelit rodinu

Špatnou rodinnou situací trpí děti, u kterých často vidíme zrcadlení matčiných problémů, častá je agresivita nebo naopak uzavřenost. Pomoc matce pak pomůže i dětem. V klidném prostředí je čas věnovat se problémům ve výchově, navázat s dítětem hlubší a láskyplnější vztah.

V našem týmu působí sociální pracovnice, která s každou matkou individuálně pracuje a jednou týdně vede neformální setkání celé komunity. Ženy na něm sdílejí své pokroky i problémy, učí se od sebe navzájem, podporují se, ale řeší i provozní věci. Klientkám je k dispozici také psychoterapeutka k osobnímu rozhovoru.

Azylový dům sv. Gerarda sídlí v ulici Na Prádle 192 v Brandýse nad Labem-Staré Boleslavi. Slouží přednostně lidem z města a okolí a ze Středočeského kraje. Pokud máme v Azylovém domě místo, rádi pomůžeme matkám z celé České republiky. Pobyt u nás trvá nejčastěji půl roku až rok.

Kde nás najdete

Na Prádle 192, 250 01 Brandýs nad Labem – Stará Boleslav

Bc. Petr Krejcárek

ředitel Azylového domu sv. Gerarda

326 907 824 (po-pá: 8-16.30 hod)

Petra Hendrychová, DiS.

sociální pracovnice Azylového domu sv. Gerarda

326 907 824, 737 280 630 (po-pá: 8-16.30 hod)

Pomoc rodinám v nouzi

15. 1. 2020

Čtyři nové sociální byty zkolaudovány

Azylový dům v Brandýse nad Labem slaví 15. narozeniny Pomoc rodinám v nouzi

2. 7. 2019

Azylový dům v Brandýse nad Labem slaví 15. narozeniny

Charita se ujala zchátralého objektu v Třeboradicích. Staví nové sociální byty Pomoc rodinám v nouzi

28. 3. 2019

Charita se ujala zchátralého objektu v Třeboradicích. Staví nové sociální byty

Azylový dům Gloria slaví 10 let od otevření. Zachránil 1 100 maminek a jejich dětí Pomoc rodinám v nouzi

19. 2. 2018

Podpořte Azylový dům sv. Gerarda

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Každá částka dokáže pomoci.

Na co váš dar využijeme?

• Pro maminky zajistíme terapeutickou skupinu.
  • Těm, které přijdou zcela bez prostředků, dáme do začátků potraviny, hygienické potřeby, léky a další nutnosti.
  • Dětem pořídíme školní pomůcky.
  • Zaplatíme náklady na provoz domu (energie, opravy atd.).

Pomáhejte s námi lidem v nouzi.

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)