Benefiční koncert

Vstupenky na benefiční koncert pro Českou nemocnici v Ugandě jsou již v prodeji!

Koupit vstupenky on-line

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

25 let Adopce na dálku

Díky vaší pomoci mohlo získat vzdělání 32 tisíc potřebných dětí.
Děkujeme!

Chcete pomoci i Vy?

Domov svaté Rodiny

Pomozte vytvořit láskyplný domov
pro lidi s mentálním postižením. I malý dar je pro nás velkou pomocí.

Chci pomoci

Příběh z Poradny Magdala: Úraz dcery přiměl rodiče překonat partnerský konflikt

Zdánlivě neřešitelný a vyhrocený konflikt přivedl paní Janu a pana Martina do Poradny Magdala, ke službě Podporovaná komunikace a Rodičovská dohoda. Jejich jednání ohrožovalo psychický vývoj sedmileté dcery. Svůj partnerský konflikt nakonec dokázali překonat. Zlomovým okamžikem byl úraz jejich dcery, díky němuž obrátili svou pozornost od konfliktu ke společné péči o dítě. Podporovanou komunikaci a Rodičovskou dohodu přibližuje na příběhu z praxe speciální pedagožka Poradny Magdala Mgr. EVA PÍSECKÁ.

Asistovaná setkávání v Poradně Magdala: Na co se rodiče nejčastěji ptají

Poradna Magdala nabízí službu Asistované setkávání. Nezletilé dítě se v poradně setkává se svým rodičem či prarodičem, se kterým nežije v jedné domácnosti, ale který je oprávněn k setkávání s dítětem. Na nejčastější otázky zájemců o služby Asistované setkávání odpovídá Mgr. Pavla Němcová, sociální pracovnice Poradny Magdala.

Projekt Magdala pomáhá obětem obchodu s lidmi

Obchod s lidmi za jakýmkoli účelem, neboli novodobé otroctví, se celosvětově stává stále závažnějším problémem a dostává se do povědomí lidí. Stát se obětí obchodu s lidmi je jednodušší než by se mohlo zdát. Na vlastní kůži to zažila paní Jana. Vztah s přítelem se proměnil v horor, když jí začal pod pohrůžkou smrti nutit k prostituci. Utéct se jí podařilo až po několika měsících díky zapomenutému klíči v zámku. Obrátila se na Poradnu Magdala, kde získala pomoc a podporu překonat prožité trauma.

Programem na prevenci domácího násilí prošlo více než 400 žáků základních škol

Poradna Magdala jako jedno z mála pracovišť nabízí školám edukativní program zaměřený na prevenci a odhalení případů domácího násilí mezi žáky. Využívá přitom film Zuřivec. Preventivním programem prošlo v roce 2018 již více jak 400 žáků základních škol.

ADVENTNÍ VÝZVA: Obdarujte o Vánocích nejen své blízké ale i neznámé týrané

Žijí mezi námi se skrytou bolestí a trápením. Nemohou prožít krásné a veselé Vánoce. Od těch nejbližších dostávají rány po těle i na duši, nikoliv dárky. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí, kterým slouží charitní Poradna Magdala. Darujte týraným ženám v průběhu letošního adventu, času příprav na Vánoce, tuto pomoc »»»

Alice: Už jsem to zase JÁ

Paní Alice přišla do Poradny Magdala na pokraji sil. Poslední tři roky procházela vleklou partnerskou krizi, která následně vyústila ve fyzické i psychické domácí násilí. Neviděla žádné východisko. Hluboký pocit bezmoci a beznaděje ji dovedl k myšlence sáhnout si na vlastní život. Alice se díky podpoře Poradny Magdala odrazila ode dna a nyní se navrací zpět do života s vědomím vlastní hodnoty a důvěry v sebe sama.

Poradna Magdala podporovala v roce 2017 maminky v začleňování se na trh práce

V roce 2017 jsme mohli díky podpoře – příspěvku 300 000 Kč na odborné pracovníky od Nadace Agrofert, podporovat naše uživatelky, samoživitelky, oběti domácího násilí a oběti obchodování s lidmi, v začleňování na trh práce.

Rozhovor s Ondřejem Štulířem o službě Asistované setkávání

Poradna Magdala poskytuje služby Asistované setkávání a Asistované předávání. K těmto službám má pověření od Magistrátu hlavního města Prahy. Ročně poradna uskuteční více než 250 setkání a 50 předávek. Přinášíme rozhovor s jedním z pracovníků Poradny Magdala, ONDŘEJEM ŠTULÍŘEM, který má tyto služby na starosti.

Jak může konflikt mezi rodiči ohrozit dětskou psychiku, ukazuje sebezkušenostní seminář

Arcidiecézní charita Praha pracuje v Poradně Magdala s rodinami, jejichž členové mají vážné vztahové potíže, a proto v nich dochází ke konfliktům a domácímu fyzickému či psychickému násilí. Situací nejvíce trpí děti. Proto Poradna Magdala pořádá pravidelně semináře, kde rodičům ukazuje, jak jejich konflikty vnímá dítě. Další ze seminářů proběhne v úterý 19. září 2017.

Řekla jsem „ne“ domácímu násilí

Paní Nany se obrátila na Poradnu Magdala v době, kdy se jí rozpadala rodina a manželství směřovalo po dlouhodobé krizi k rozvodu. Zachránit vztah manželů už nebylo možné. Nany zažívala psychické i fyzické násilí. Díky socioterapeutickým konzultacím dokázala vzít život opět do svých rukou.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371