Hledáme dobrovolníky

Pomozte nám zorganizovat Národní potravinovou sbírku. Letos proběhne v sobotu 11. listopadu.

Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Práce, která má smysl

Nabízíme pracovní příležitosti. Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Jak může konflikt mezi rodiči ohrozit dětskou psychiku, ukazuje sebezkušenostní seminář

Arcidiecézní charita Praha pracuje v Poradně Magdala s rodinami, jejichž členové mají vážné vztahové potíže, a proto v nich dochází ke konfliktům a domácímu fyzickému či psychickému násilí. Situací nejvíce trpí děti. Proto Poradna Magdala pořádá pravidelně semináře, kde rodičům ukazuje, jak jejich konflikty vnímá dítě. Další ze seminářů proběhne v úterý 19. září 2017.

Podporujeme rodiče v řešení jejich konfliktu

Jednou ze služeb Poradny Magdala je Podporovaná komunikace a rodičovská dohoda. Služba je poskytovaná v zájmu dítěte. Už čtyři roky má tuto službu na starosti speciální pedagožka Mgr. EVA PÍSECKÁ, která už zprostředkovala rodičům více než 200 podporovaných komunikací. Letos pro rodiče zprostředkovala už 49 rozhovorů. Své zkušenosti sdílí v rozhovoru.

Mluvili jsme s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec

Na začátku dubna se pracovníci z Poradny Magdala vypravili do Základní školy v Jirkově. Setkali se s 56 žáky pátých tříd, společně zhlédli film Zuřivec a diskutovali o něm. Poradna plánuje další návštěvy škol v rámci svého programu primární prevence domácího násilí.

Praktický přínos filmu Zuřivec do práce Poradny Magdala

Poradna Magdala proškolila během listopadu a prosince pět desítek pracovníků věnujících se obětem domácího násilí nebo dětem, které byly přítomny domácímu násilí. Účastníkům odborných seminářů byly poskytnuty ucelené informace o jevech domácího násilí, školení se zaměřilo také na praktický nácvik práce s obětí domácího násilí sebezkušenostní formou a v neposlední řadě na práci s filmem Zuřivec.

Poradna Magdala proškolila desítky pracovníků Arcidiecézní charity pro práci s filmem Zuřivec

Na podzim proběhlo na půdě Arcidiecézní charity Praha několik seminářů o domácím násilí a proškolení pro práci s filmem Zuřivec. Seminář uspořádali odborní pracovníci Poradny Magdala, kteří se v loňském roce účastnili pracovní a studijní cesty do norského Osla, jejímž cílem bylo získat nové podněty pro práci s domácím násilím a naučit se používat velmi účinný film Zuřivec.

Film proti domácímu násilí

Přinášíme rozhovor s Mgr. Šárkou Martinovskou, ředitelkou Poradny Magdala specializující se na témata domácího násilí a obchodu s lidmi. Zaměřili jsme se na film Zuřivec, který Poradně pomáhá při práci s oběťmi domácího násilí, s agresory, ale i s dětmi a širokou veřejností.

Domácí násilí jako celospolečenský problém, se kterým se dá pracovat

Odborníci z Poradny Magdala se na konci léta zúčastnili pracovní a studijní cesty do norského Osla, kde měli příležitost rozšířit své kompetence v oblasti práce s oběťmi domácího násilí tentokrát zaměřeného především na práci s dětmi. Hlavní součástí zahraničního programu bylo naučit se využívat film Zuřivec k edukačním účelům a v terapii s lidmi, kterých se týká domácí násilí.

Pěstouni touží dát dětem hezké dětství. S odborníky se radili, jak být dobrými rodiči

Pěstouni berou své rodičovství vážně a chtějí pro svěřené děti to nejlepší. Jsou připraveni pracovat i na sobě, aby dokázali adekvátně reagovat na chování dětí, které si mohou z původních rodin přinášet mnohá traumata. Vyplynulo to ze semináře, který pro pěstouny pořádala Poradna Magdala.

Odborníci na pomoc obětem domácího násilí na studijní stáži v Norsku

Abychom neustrnuli a stále aktuálně reagovali na trendy sociální práce s násilím, vydali jsme se do Norska. Dva odborníci z našeho týmu se seznámili se způsoby práce s násilím v Norsku a s využíváním filmu Zuřivec. Film a nabyté informace bude Poradna Magdala nabízet k využití odborné veřejnosti a svým uživatelům.

Zahajujeme nový projekt "Práce s filmem Zuřivec"

Norské fondy ve spolupráci s Nadací Open Society Fund umožnily Poradně Magdala, jedné ze služeb Arcidiecézní charity Praha, realizovat projekt „Práce s filmem Zuřivec“ z Fondu bilaterální spolupráce. Čeští odborníci díky němu získají know-how v oblasti práce s oběťmi a pachateli domácího násilí od norské partnerské organizace.

Pomáhejte nám pomáhat!

Navštivte Penzion u sv. Kryštofa

Využijte služeb našeho penzionu.
Praha 10 - Záběhlice

TEL. 272 769 371