Pomáhejte nám pomáhat!

Pomáháte rádi? Vyberte si způsob, jak podpořit lidi, kteří to potřebují.

Sestra Goretti v Praze

Sestra Maria Goretti z Indie se setkala s českými dárci.

Nemocnice v Ugandě

10 let nám pomáháte zachraňovat životy. Pomáhejte, prosíme, i nadále.

Mluvili jsme s dětmi o domácím násilí. Padesát žáků ze ZŠ zhlédlo film Zuřivec

Na začátku dubna se pracovníci z Poradny Magdala vypravili do Základní školy v Jirkově. Setkali se s 56 žáky pátých tříd, společně zhlédli film Zuřivec a diskutovali o něm. Poradna plánuje další návštěvy škol v rámci svého programu primární prevence domácího násilí.

Praktický přínos filmu Zuřivec do práce Poradny Magdala

Poradna Magdala proškolila během listopadu a prosince pět desítek pracovníků věnujících se obětem domácího násilí nebo dětem, které byly přítomny domácímu násilí. Účastníkům odborných seminářů byly poskytnuty ucelené informace o jevech domácího násilí, školení se zaměřilo také na praktický nácvik práce s obětí domácího násilí sebezkušenostní formou a v neposlední řadě na práci s filmem Zuřivec.

Poradna Magdala proškolila desítky pracovníků Arcidiecézní charity pro práci s filmem Zuřivec

Na podzim proběhlo na půdě Arcidiecézní charity Praha několik seminářů o domácím násilí a proškolení pro práci s filmem Zuřivec. Seminář uspořádali odborní pracovníci Poradny Magdala, kteří se v loňském roce účastnili pracovní a studijní cesty do norského Osla, jejímž cílem bylo získat nové podněty pro práci s domácím násilím a naučit se používat velmi účinný film Zuřivec.

Film proti domácímu násilí

Přinášíme rozhovor s Mgr. Šárkou Martinovskou, ředitelkou Poradny Magdala specializující se na témata domácího násilí a obchodu s lidmi. Zaměřili jsme se na film Zuřivec, který Poradně pomáhá při práci s oběťmi domácího násilí, s agresory, ale i s dětmi a širokou veřejností.

Domácí násilí jako celospolečenský problém, se kterým se dá pracovat

Odborníci z Poradny Magdala se na konci léta zúčastnili pracovní a studijní cesty do norského Osla, kde měli příležitost rozšířit své kompetence v oblasti práce s oběťmi domácího násilí tentokrát zaměřeného především na práci s dětmi. Hlavní součástí zahraničního programu bylo naučit se využívat film Zuřivec k edukačním účelům a v terapii s lidmi, kterých se týká domácí násilí.

Pěstouni touží dát dětem hezké dětství. S odborníky se radili, jak být dobrými rodiči

Pěstouni berou své rodičovství vážně a chtějí pro svěřené děti to nejlepší. Jsou připraveni pracovat i na sobě, aby dokázali adekvátně reagovat na chování dětí, které si mohou z původních rodin přinášet mnohá traumata. Vyplynulo to ze semináře, který pro pěstouny pořádala Poradna Magdala.

Odborníci na pomoc obětem domácího násilí na studijní stáži v Norsku

Abychom neustrnuli a stále aktuálně reagovali na trendy sociální práce s násilím, vydali jsme se do Norska. Dva odborníci z našeho týmu se seznámili se způsoby práce s násilím v Norsku a s využíváním filmu Zuřivec. Film a nabyté informace bude Poradna Magdala nabízet k využití odborné veřejnosti a svým uživatelům.

Zahajujeme nový projekt "Práce s filmem Zuřivec"

Norské fondy ve spolupráci s Nadací Open Society Fund umožnily Poradně Magdala, jedné ze služeb Arcidiecézní charity Praha, realizovat projekt „Práce s filmem Zuřivec“ z Fondu bilaterální spolupráce. Čeští odborníci díky němu získají know-how v oblasti práce s oběťmi a pachateli domácího násilí od norské partnerské organizace.

Zveme vás na seminář Konflikt mezi rodiči očima dětí

Jsou pro vás velmi zátěžové rodičovské konflikty? Jak působí na dítě, když se před ním hádáte? Jak vám jde držet na uzdě své emoce a hněv? Chcete společně strávit čas s jinými rodiči, kteří sdílejí podobné obtíže? Potom vás srdečně zveme na náš sebezkušenostní seminář zaměřený na tato témata.

Zveme vás na Den otevřených dveří

U příležitosti svátku sv. Vincence z Pauly, zakladatele a patrona moderní charitativní práce, pořádá Charita celonárodní kampaň Den Charity. Arcidiecézní charita Praha vyhlašuje Den otevřených dveří ve svých střediscích sociálních služeb i v Centru zahraniční spolupráce. Přijďte se seznámit s našimi pracovníky, dozvědět se o tom, jak naše služby fungují a jaké je jejich zázemí. Těšíme se na vás.