Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

16 let

Pohlaví:

chlapec

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Nakimbuggwe Jane Frances (rolnice)

Děti

bratr Mutyaba Jonathan (17 let)

bratr Migadde Jovans (13 let)

sestra Nalukobyo Josephine (7 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

St. Kizito Minor Seminary Nandere

Tabule (ABC)

3. ročník střední školy

Zaměstnanec

kněz

Hobby

basketbal

Více o dítěti

Joshua je inteligentní a velmi aktivní hoch s přáním stát se knězem. Má rád vtipy, užívá si čas strávený se svými přáteli a rád s nimi sdílí své radosti. Často se staví do role vůdce, je bohabojný a často se ujímá vedení modliteb. Miluje zpěv, také se učí hrát na klavír a jeho posledním krásným zážitkem bylo opékání vepřového masa během táborového semináře. Mluví místním jazykem luganda a dobře anglicky, má rád vařené banány (matooke) s houbami a líbí se mu žlutá barva. Škola je více než deset kilometrů vzdálená od domova, a tak se v průběhu školního roku zdržuje na internátu.

Joshua žije s dalšími šesti členy své rodiny v dvoupokojovém domě z pálených cihel a železných plechů. O výdělek se stará ovdovělá maminka spolu se svým nejstarším synem; věnují se zemědělské práci a snaží se pokrýt základní potřeby rodiny i školné pro mladší děti. Na svém malém pozemku pěstují zeleninu jako je lilek, kapusta nebo zelí a také si půdu pronajímají. Během prázdnin jim s prací ochotně pomáhají i ostatní sourozenci. Rodina se společně modlí a věnují se udržování čistoty ve své vesnici. Jejich plánem je pronajímat více půdy, pěstovat více rostlin a chovat zvířata, aby si tak zajistili větší příjem. K osvětlení používají svíčky a na vaření palivové dřevo.

Joshua Masane

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

16 let

Pohlaví:

chlapec

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)