Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

12 let

Pohlaví:

dívka

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Roční příspěvek na podporu dítěte se speciálními potřebami je vzhledem k vyšším nákladům na vzdělání vyšší než u dítěte bez zdravotního postižení. Více informací

Rodina

Rodiče

Eriya Mayombwe (rybář)

Ajambo Annet (práce v zemědělství)

Děti

bratr Sserwanja Tonny (17 let)

sestra Nalwoga Juliet (15 let)

sestra Nansubuga Juliet (14 let)

bratr Mayombwe Kevin (13 let)

bratr Nsubuga Joshua (7 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

Hand In Hand Uganda

Tabule (ABC)

3. třída ZŠ

Formulář

kreslení

Zaměstnanec

švadlena

Hobby

hraní přehazované

Více o dítěti

Ahoj, já jsem Resty. Jsem zodpovědná a společenská dívka. Do školy chodím moc ráda a vždycky mě mrzí, když se kvůli nezaplacenému školnému nemůžu účastnit vyučování. Posadím se na školních pozemcích a trucuju, dokud mě nezavolají zpět do třídy. Ve svých věcech si udržuju pořádek a starám se o ně. Umím si i vyprat vlastní oblečení a do školy chodím vždy upravená. Nejvíc ze všeho mě baví hrát přehazovanou. Nejradši jím rýži s masem. Mrzí mě, když si ze mě ostatní utahují a napodobují mě. Často kvůli tomu brečím a chci se s nimi prát. Je pro mě složité při vyučování pochopit učivo, protože kvůli svému postižení nerozumím, na co se mě učitelé ptají, ale přesto jsem se naučila psát a umím i kreslit.

Bydlím se svou babičkou z matčiny strany. Bydlí nás pohromadě celkem devět; moje teta a strýc (tetin manžel), já a moji bratranci a sestřenice. My děti všechny chodíme do školy a školné za nás platí teta. Živíme se hlavně zemědělstvím. Pěstujeme plodiny na jídlo a prodáváme přebytky. Teta má na místním tržišti stánek, kde prodává potřeby pro domácnost, ale nemá moc velký sortiment. Je také členkou spořicího družstva naší komunity, kde se snaží našetřit nějaké peníze, aby se mohly pořídit domy na pronájem. Patří také do církevního sboru v naší vesnici a účastní se společenských událostí. Společně chodíme do kostela a s ostatními členy komunity vycházíme dobře. Moji rodiče se rozvedli a nijak nás nepodporují. Navštěvují nás jen velmi zřídka. Můj starší bráška Tonny žije s tátou, který platí i za jeho vzdělání a moji zbylí sourozenci žijí se svou babičkou, která je už stará a nezbývá jí mnoho sil. Ukončili předčasně studium, protože neměli nikoho, kdo by za ně mohl platit školné. Když najdu sponzora, budu studovat na škole pro hluchoněmé a budu tam i bydlet, protože je od našeho domova škola 28 kilometrů daleko.

Vytisknout profil   ID: 39586

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

12 let

Pohlaví:

dívka

709 Kč / měsíc

8 500 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)