Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Hobby

hra na schovávanou

Více o dítěti

Prarthana je velmi aktivní, komunikativní a dobře vychovaná dívka. Své rodiče si nepamatuje, protože od mala vyrůstá u babičky. Ráda tráví volný čas s bráškou, se kterým se připravuje do školy, nebo pomáhají babičce s řadou domácích prací. Ačkoli je její zdraví citlivější kvůli podvýživě, její osobnost je velmi pevná. Prarthana se chce stát dobrou učitelkou a být prospěšná jak druhým lidem, tak i své komunitě, v níž žije.

Otec rodinu opustil před šesti lety, ještě před narozením Prarthany. Maminka podlehla nemoci a nedostatku zdravotní péče před pěti lety. Obě děti, Prarthanu i jejího bratra, si po ztrátě rodičů vzala do péče babička. Ta pracuje jako námezdní dělnice. Oblast, v níž rodina žije, postupně vysychá, v důsledku čehož dochází k oslabování zemědělství a tím pádem i úbytku pracovních příležitostí, což rodině velmi stěžuje situaci. Tím, že obě děti postupně navštěvují vyšší třídy, stává se pro babičku stále obtížnější uhradit oběma dětem náklady na vzdělávání.

Prarthana V. (34930)*

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573 (po-čt: 8-16 hod)

Země:

Indie Indie

Věk:

7 let

Pohlaví:

dívka

410 Kč / měsíc

4 900 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573 (po-čt: 8-16 hod)