Adventní sbírka pomáhá nejchudším

15. 1. 2021 Koronavirus

Adventní sbírka pomáhá nejchudším

Děkujeme dárcům, kteří vyslyšeli naši Adventní výzvu a přispěli na nákup potravin pro potřebné. Sešlo se přes 160 tisíc korun, díky kterým můžeme obdarovat 180 rodin a jednotlivců ocitajících se v nouzi.

„Obracelo a stále se na nás obrací velké množství lidí, kteří během nouzového stavu přišli o práci. Nemají z čeho zaplatit nájem, léky, a dokonce ani potraviny!“ říká Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha. „Kolikrát jsem četl zoufalé zprávy lidí, že jim zbývá jídlo na den či dva a pak nevědí, co budou dělat. Obvykle jsou tito lidé překvapeni, že jim odpovíme a dokážeme rychle pomoci. Je to možné jen díky ochotným dárcům, kteří přispívají do naší sbírky.“

Děkuji, že pomáháte

Během adventu se na nás obrátila paní Šárka. „Momentálně sháním práci, ale se dvěma dětmi mám problém, nikde mě nechtějí vzít,“ napsala v dopise, v němž žádala, zda by Charita nemohla pomoci.

Maminku navštívila naše sociální pracovnice Pavla Němcová. Zajímala se o situaci rodiny. Překlenout náročnou dobu, kdy paní Šárka nemá práci a kdy ještě nebyly schváleny dávky, na které má nárok, pomohla potravinová pomoc.

Potěšilo nás milé poděkování, ke kterému paní Šárka přidala i fotografii: „Moc děkuji za pomoc. Strašně moc nám to pomohlo. Paní Němcová mi dala i dárečky pro děti. To jsem nečekala. Ještě jednou mnohokrát děkuji, že takhle pomáháte lidem.“

Přispějte na potravinovou pomoc lidem v nouzi

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Jelikož každá částka dokáže pomoci.

Na co váš příspěvek využijeme?

• Nakoupíme potraviny pro lidi v nouzi
  • Vytvoříme potravinové balíčky určené jednotlivcům i rodinám s dětmi
  • Balíčky předáme potřebným

Potřebujeme vaši pomoc!

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně. Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu v této nelehké době potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)