Postní almužna: Pomáhejte půstem!

Termín: 17. 2. - 1. 4. 2021

Postní almužna: Pomáhejte půstem!

K postní době patří již tradičně duchovně-formační akce Postní almužna. Během půstu mají (nejen) věřící lidé opět možnost návratu ke starobylé tradici – almužně. Do papírové pokladničky neboli postničky, kterou získáte v Charitě nebo ve farnosti, můžete odkládat peníze za požitky, které si během půstu odepřete. Získaný obnos pak pomůže lidem v nouzi.

Půst obnovuje naše duchovní síly a umožňuje nám vnímat Krista v potřebách našich bližních. Je mnoho možností, jak se můžeme něčeho pro nás příjemného zříci ve prospěch druhých: například omezit kouření, alkohol, kávu, sladkosti, zábavu, televizi, zbytečné brouzdání po internetu, luxus nebo jiné věci, jež nejsou pro život nezbytně nutné. Tím, že se omezíme ve své spotřebě, můžeme nejen prospět trpícím lidem, ale také tím obohacujeme sami sebe.

Postní almužna bude zahájena na Popeleční středu, 17. února, a potrvá až do konce postu.

Tato dobrovolná duchovní formace věřících se koná od roku 2009 z podnětu České biskupské konference. Obdobné akce duchovní formace a doprovodného prožívání duchovní obnovy prostřednictvím staré postní praxe se pořádají již mnoho let v Anglii, Belgii, Německu, Rakousku, dokonce i v Polsku a na Ukrajině.

Postničku si můžete vyzvednout:

• v kontaktní kanceláři Arcidiecézní charity Praha v Jugoslávské 27 v Praze 2 v pracovní dny od 10 do 15 hodin (kontaktní osoba Antonín Zajíček, zajicek.antonin@praha.charita.cz, tel.: 734 630 956)
  • na recepci Arcibiskupství pražského, Hradčanské náměstí 16, Praha 1 Hradčany.

Další chystané akce

Sbírka potravin

Místo: vybrané supermarkety (více v textu)

Datum konání: 24. 4. 2021, od 8:00