Tříkrálový průvod centrem Prahy ZRUŠEN

Místo: Praha-Malá Strana, Staré Město Termín: 6. 1. 2022, od 14:30

Tříkrálový průvod centrem Prahy ZRUŠEN

Z důvodu zhoršující se epidemiologické situace se tříkrálový průvod neuskuteční. Jde o hromadnou akci, které se každoročně účastní několik tisíc lidí. Z povahy akce nejde zaručit dodržení bezpečnostních opatření, zejména rozestupy účastníků.

Historickým centrem Prahy projde ve čtvrtek 6. ledna 2022 průvod v čele s třemi králi na velbloudech. Srdečně zveme širokou veřejnost včetně rodin s dětmi na tuto tradiční kulturní akci v centru hlavního města.

Požehnání tříkrálovým koledníkům

Samotnému průvodu bude předcházet tradiční požehnání tříkrálovým koledníkům, které udělí pražský arcibiskup v kostele sv. Tomáše ve čtvrtek 6. ledna ve 14.30 hodin. Přítomni budou i tři králové, kteří pak z nedalekého Malostranského náměstí zahájí průvod centrem Prahy.

Tříkrálový průvod

Tříkrálový průvod vyjde v 15 hodin z bývalého velkého parkoviště na Malostranském náměstí. Průvod v čele s třemi králi poputuje přes Karlův most a Mariánské náměstí až na Staroměstské náměstí k živému betlému, kde králové předají své dary. Průvod tak lidem připomene legendu o putování tří mudrců do Betléma za nově narozeným Ježíškem.

Další chystané akce

Prázdninový pobyt pro mladé ukrajinské uprchlíky

Místo: Taizé, Francie

Datum konání: 3. 7. - 28. 8. 2022