Tříkrálová sbírka 2021

Místo: celonárodní sbírka Termín: 1. - 24. 1. 2021

Tříkrálová sbírka 2021

Tříkrálová sbírka je největší dobrovolnickou akcí u nás. Tři koledníci v kostýmech bájných mudrců z biblického příběhu šíří poselství vánoční radosti a přání požehnaného nového roku. Vybírají přitom dary na sociální a zdravotní služby, které pomáhají seniorům, lidem s postižením, rodinám s dětmi v tísni a těm, kteří jsou na okraji společnosti.

Tříkrálovou sbírku pořádá Charita Česká republika. V pražské arcidiecézi ji koordinuje Arcidiecézní charita Praha.

Tříkrálovou sbírku 2021 ovlivnila epidemiologická situace v České republice. Kolednické skupinky nemohly vyrazit mezi lidi. Koleda ale zrušena nebyla. Probíhala online a pomocí stacionárních kasiček umístěných v obchodech, výdejních okénkách restaurací či v kostelech.

Děkujeme všem dárcům za podporu! Vaše dary podpoří sociální a zdravotní služby, které pomáhají seniorům, lidem s postižením, rodinám s dětmi v tísni a těm, kteří jsou na okraji společnosti. Přečtěte si, jak budou vaše dary pomáhat potřebným v pražské arcidiecézi.