Azylový dům sv. Terezie bude pomáhat seniorům

12. 3. 2012

Azylový dům sv. Terezie bude pomáhat seniorům

Azylový dům sv. Terezie rozšířil svou kapacitu o nová čtyři lůžka. Budou sloužit seniorům, kteří nemají zázemí rodiny, prostředky na vlastní bydlení ani na pobyt v domově seniorů a zůstali by tak bez jakékoli pomoci.

Seniorům bude nově sloužit dvoupokojový byt s příslušenstvím. V jedné místnosti je ložnice, druhá je zároveň kuchyň a společenská místnost. „Ke zřízení této ubytovny nás vedla dlouhodobá zkušenost s prací s lidmi bez přístřeší,“ říká Stanislav Fiala, ředitel Azylového domu sv. Terezie. „Bohužel se totiž ukazuje, že mezi lidmi, kteří se ocitnou na ulici, se poslední dobou vysoce zvyšuje i procento osob v seniorském věku.“

Velké poděkování za realizaci tohoto projektu patří Nadaci dobré dílo sester sv. Karla Boromejského, která poskytla finanční prostředky na rekonstrukci prostor. „Dobré dílo“ se podařilo a „staříčci“ si mohou užívat domácí atmosféry a prožívat důstojné a spokojené stáří.