Česká tenisová špička podpořila Arcidiecézní charitu Praha

V areálu pražské Sparty se odehrává charitativní turnaj O pohár prezidenta Českého tenisového svazu. Akce se účastní nejlepší čeští tenisté a tenistky včetně Petry Kvitové, Barbory Strýcové, Jiřího Veselého či Lukáše Rosola. Hráči se rozhodli vzdát části startovného ve prospěch Nadace Pohyb bez pomoci a Arcidiecézní charity Praha.

Turnaj O pohár prezidenta Českého tenisového svazu se koná bez účasti diváků. Ti jej mohou sledovat na obrazovkách České televize.

Každý účastník obdržel za start 50 tisíc korun, z kterých hráči podle vlastního uvážení přispěli na dobročinný účel turnaje. Celková suma dosáhla 300 tisíc korun a byla napůl rozdělena mezi Nadaci Pohyb bez pomoci a Arcidiecézní charitu Praha, konkrétně charitní Azylový dům Gloria pro maminky s dětmi v nouzi.

Šek na částku 150 tisíc korun předali ředitel turnaje David Trunda a dvojnásobná wimbledonská vítězka Petra Kvitová v úterý 26. května těsně před čtvrtfinálovým zápasem, v němž se Petra Kvitová utkala s Barborou Krejčíkovou.

„Po více než dvouměsíční pauze se nejen Petra, ale i další hráči na turnaj moc těšili. Uvítali i charitativní rozměr akce,“ říká Karel Tejkal, mluvčí Petry Kvitové. „Jsem rád, že podpora směřuje i do Azylového domu Gloria. Zařízení pravidelně navštěvuji, setkal jsem se s rodinami, kterým pomáhá. Většina z nás si nedovede ani představit, v jak zoufalých situacích se matky ocitají a co pro ně zázemí v podobě Azylového domu Gloria znamená.“

Azylový dům Gloria pomůže ročně více než 50 matkám samoživitelkám, které ztratily střechu nad hlavou. Dlouhodobým patronem domu je NADACE AGEL.

Dar od českých tenistů využije Arcidiecézní charita Praha na podporu klientek Azylového domu Gloria, které se během pandemie koronaviru dostaly do tíživé situace, jak vysvětluje ředitelka domu sestra Imelda Hrdličková: „Pro naše maminky to nebylo lehké období. Jsou samoživitelky, většina z nich ztratila přivýdělky z brigád a bojí se o své zaměstnání v budoucnu. V současné době zajišťujeme více potravinové pomoci, aby maminky vůbec vyšly se svými omezenými příjmy.“

Podpořit rodiny v tísni můžete i vy.

Pomocí Vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Každá částka dokáže pomoci.

Na co váš dar využijeme?

• maminkám s dětmi, které nemají kde bydlet, poskytneme azyl
  • obětem domácího násilí zajistíme psychoterapii
  • dětem ze sociálně slabých rodin pořídíme oblečení a školní pomůcky

Pomáhejte s námi lidem v nouzi.

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)