Díky Charitě zavádějí inovace a organizují farmářské trhy

20. 11. 2015

Díky Charitě zavádějí inovace a organizují farmářské trhy

Zemědělství dnes poskytuje živobytí více než polovině obyvatel jihoindického státu Tamilnádu. Arcidiecézní charita Praha letos podpořila drobné farmáře ve 25 vesnicích kraje Tiruppur. „Projekt právě vstupuje do své druhé poloviny,“ říká Natálie Podolcová z Centra zahraniční spolupráce, „celkově chceme zapojit až 800 zemědělců, mezi nimiž jsou i rodiče dětí z programu Adopce na dálku®.“

A co se již podařilo? V uplynulých šesti měsících drobní farmáři:

• diskutovali s odborníky o inovacích a nových postupech, které usnadní jejich práci nebo zvýší výnosy,
  • získali informace o tom, jak uchovávat vodu, využívat její nové zdroje  včetně spodních vod, a dostalo se jim také informací o tom, jaké jsou alternativní systémy zavlažování,
  • dále vytvořili síť profesních kontaktů s místními neziskovými, soukromými i vládními organizacemi, položili základy vlastní organizační struktury,
  • začali prodávat napřímo, bez zprostředkovatelů prodeje,
  • uspořádali farmářské trhy, kde nabídli mj. čerstvou zeleninu vypěstovanou bez pesticidů, trhy sklidily velký úspěch.

Více informací o projektu