Domov v Kryčevě zvládá covid-19, nové vybavení si ale dovolit nemůže

22. 4. 2021 Koronavirus

Domov v Kryčevě zvládá covid-19, nové vybavení si ale dovolit nemůže

Nervozita a strach. Onemocním? Kdy uvidím své blízké? Uvidím je ještě někdy? Otázky, které si poslední měsíce kladli obyvatelé Domova pro seniory a lidi s postižením v běloruském Kryčevě. Sociální izolace a přísná hygienická opatření se ale vyplatila: Za dobu trvání pandemie se objevily pouze dva případy nákazy s lehkým průběhem.

Další vývoj by už mělo příznivě ovlivnit očkování. „V prvním dubnovém týdnu dostalo vakcínu 29 seniorů z 36. Vše proběhlo bez komplikací. Naočkováni nemohli být pouze ti, u kterých to nebylo možné s ohledem na jejich aktuální zdravotní stav. Jsme moc rádi, že jsme díky očkování mohli naše seniory uklidnit, jsou z celé situace kolem koronaviru nervózní a vystrašení, popisuje situaci vrchní sestra Natalie.

Situaci zvládli senioři jistě i díky tomu, že se Domov na konci roku 2020 přestěhoval do areálu místní nemocnice. Na rekonstrukci prostor se finančně podíleli čeští dárci. To i díky nim mají senioři a postižení blíž k odborné zdravotnické péči a mohou pobývat v důstojnějších prostorách.

Prostředí, ve kterém žijí, je ale nadále velmi skromné. Arcidiecézní charita Praha chce proto pomáhat zlepšovat jeho vybavení, podporovat aktivizační činnosti a financovat nákup hygienických prostředků, kterých se Domovu nedostává.

„Domov v Kryčevě nutně potřebuje další hydraulická polohovací lůžka, kterým má zatím jen sedm. Práci pečovatelů by usnadnila vana se zvedákem a další pomůcky. Seniorům a personálu se v tuto chvíli nedostává roušek, desinfekce a jednorázových oděvů,“ upřesňuje ředitel Centra zahraniční spolupráce David Flak, „budeme vděčni za jakýkoli dar, abychom mohli Domovu v Kryčevě pomoci.“

Domov pro seniory v Kryčevě akutně potřebuje:

• polohovací postele
  • vanu se zvedákem
  • ochranné pomůcky (respirátory, desinfekce)
  • hygienické potřeby vč. inkontinenčních pomůcek

Pokud můžete, prosíme, pomozte.

Podpořte Domov v běloruském Kryčevě

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Jelikož každá částka dokáže pomoci.

Na co váš příspěvek využijeme?

• zakoupíme polohovací postele, vanu se zvedákem a další kompenzační pomůcky
  • zajistíme pro Domov ochranné pomůcky (respirátory, desinfekce) a hygienické potřeby vč. inkontinenčních pomůcek

Pomáhejte s námi lidem v nouzi

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)