Koleda vrcholí. Koledníkům dnes přispěl i prezident republiky

6. 1. 2016

Koleda vrcholí. Koledníkům dnes přispěl i prezident republiky

Je svátek Tří králů. Tisíce lidí dnes přispěly koledníkům Tříkrálové sbírky. V Praze se koledovalo v ulicích, ve firmách a institucích, ale také v arcibiskupském paláci, kde se koledníci setkali s kardinálem Dominikem Dukou a prezidentem Milošem Zemanem.

Tříkrálová sbírka v Praze vrcholí. Od brzkých ranních hodin až do večera dnes lidé potkávali koledníky v kostýmech králů. Na mnoha místech se zpívalo. Velký úspěch sklidila kapela Štěpánky Žandové a sbor z farnosti u kostela Nejsvětějšího Srdce Páně. Koledníky doprovodily ve vestibulech metra a hlavního nádraží. Koledníci byli pozváni do řady firem a institucí, mezi nimi například i do České televize.

Svátek Tří králů s námi oslavil i generální partner Charity, kterým je Nadace České spořitelny. Před budovou banky v Olbrachtově ulici vyrostlo odpoledne tříkrálové městečko. Děti se mohly svést na velbloudovi. Ve stáncích se prodávaly horké nápoje, palačinky, trdelník a pečené kaštany za symbolické ceny, které Nadace věnuje ve prospěch sbírky.

Naši koledníci dnes navštívili také pražské arcibiskupství, kde se na tříkrálovém obědě sešli kardinál Dominik Duka s prezidentem Milošem Zemanem.

Děkujeme všem ochotným dárcům a koledníkům, kteří se dnes i v dalších dnech do sbírky zapojili!