Pouliční kejklíři i malování na obličej. NADACE AGEL uspořádala v Azylovém domě oslavu Dne dětí

8. 6. 2023

Den dětí oslavili nejmladší obyvatelé Azylového domu Gloria již tradičně na zahradní slavnosti, kterou pro ně uspořádala NADACE AGEL. Opět to bylo odpoledne plné zážitků, které nemají jinak šanci zažít.

Velkou radost udělalo dětem, ale i jejich maminkám, malování na obličej. Jako první se osmělil čtyřletý Martin, kterému umělec během pár sekund na obličej namaloval dinosaura. Zatímco Martin pak hrdě pózoval fotografům, jeho malá sestřička se styděla. Nakonec se ale i ona osmělila a stala se z ní krásná „myška“.

Všechny oči se pak začaly upínat k vystoupení divadla Loutky v nemocnici. „Spolupracujeme s ním asi dva měsíce. Jezdí rozveselit pacienty do našich nemocnic i seniory do LDN. Jejich vystoupení se mi líbí, připomínají mi pouliční umělce a napadlo mě, že úspěch by mohli mít i tady,“ vysvětluje volbu programu ředitelka NADACE AGEL Veronika Dostálová. Dynamická a empatická žena do programu zapojila i své dvě dcery. „K pomoci handicapovaným a sociálně slabším lidem vedeme holky od malička a je to pro ně samozřejmost,“ dodává Dostálová.

Azylový dům je pro ně bezpečným zázemím

Málokoho by při prvním pohledu napadlo, co všechno mají tyto děti a jejich maminky za sebou. Dnes mají rozzářené oči a vypadají moc spokojeně a bezstarostně. Podle ředitelky Azylového domu Gloria sestry Imeldy tu nacházejí bezpečné prostředí a společenství, kde mohou být samy sebou. „Dnešní odpoledne je pro ně vytržení ze stereotypu a ujištění, že na nich záleží,“ říká.

Obyvatelé Azylového domu se na dnešní den pilně připravovali. Maminky napekly štrůdly a buchty a připravily pro děti stanoviště se soutěžemi. Jejich potomci pro změnu vyráběli voňavá mejdlíčka.

NADACE AGEL patronem

V současné době je v Azylovém domě Gloria ubytovaných 42 maminek a dětí. Snaží se tu překonat náročné životní období a nastartovat změnu k lepšímu. „Maminkám a dětem přeji, aby byly zdravé a aby našly vůli vzít život do vlastních rukou“, říká Dostálová, jejíž nadace převzala před sedmi lety patronát nad Azylovým domem Gloria a podporuje jeho provoz i přímou pomoc jeho obyvatelům.

Děkujeme partnerům, kteří akci podpořili:

Podpořte Azylový dům Gloria

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat libovolnou částku. Každý dar je důležitý.

Na co váš příspěvek využijeme?

• Pro maminky zajistíme terapeutickou skupinu.
  • Těm, které přijdou zcela bez prostředků, dáme do začátků potraviny, hygienické potřeby, léky a další nutnosti.
  • Dětem pořídíme školní pomůcky.
  • Zaplatíme náklady na provoz domu (energie, opravy atd.).

Pomáhejte s námi lidem v nouzi

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)