Jak pomáháme

V Domově svaté Rodiny pečujeme o lidi s mentálním a kombinovaným postižením. Domov tvoří dvě budovy v Praze-Petřinách (Ulrychova 1874/10) a v Praze-Liboci (Libocká 6/43). Život zde běží téměř jako v běžné domácnosti. Domov je rozdělen do bytů. V každém žije nejvýše 8 osob. Členové domácnosti se podle svých možností podílejí na jejím chodu. Když to jejich schopnosti dovolí, pravidelně docházejí za prací do terapeutických dílen či do kavárny.

Pečujeme o více než 70 osob. Někteří jsou samostatnější, většina z nich potřebuje stálou asistenci. Všichni potřebují láskyplnou, vlídnou a trpělivou péči. Poskytovat takovou péči je pro naše pracovníky životním posláním. Čtvrtina z nich slouží v Domově více než 10 let. Několik kolegů dokonce pamatuje založení Domova v roce 1991.

Domov vytváří pro lidi s mentálním postižením příležitosti k práci, k udržování jejich fyzických a duševních schopností i k obyčejnému lidskému kontaktu, který je pro ně stejně důležitý jako pro zdravého člověka..

Více informací

Obyvatelé Domova se pravidelně věnují:

• práci v terapeutických dílnách
  • práci v Kavárně u svaté Rodiny
  • zdravotní rehabilitaci
  • canisterapii
  • procházkám, povídání, čtení, zpívání s dobrovolníky
  • společně podnikáme výlety, slavíme svátky
  • slavíme mše svaté v kapli Domova

Pro naše děti – klienty Domova sv. Rodiny – to je v jejich chápání a porozumění světu opravdový domov. Oni moc dobře cítí a vědí, jak se k nim kdo chová. Jsou vůči tomu velmi citliví. V Domově nacházejí vstřícné a přívětivé prostředí a zabezpečení. Nejen hmotné.

Marie Bublová, maminka Jirky

Jak nás můžete podpořit

Dar (lístek na rukama)

Finančním darem

Zajistit chod domova pro 70 lidí, kteří potřebují stálou asistenci, není jednoduché. Můžete nám v tom pomoci.

Ruce

Nákupem výrobku

V terapeutických dílnách tvoří klienti keramiku, tkají bytové doplňky či vyrábějí betlémy. Budou rádi, když si jejich výrobky koupíte.

Šálek kávy

Návštěvou kavárny

Obslouží vás lidé s mentálním postižením. Naplní váš hrnek lahodnou kávou a srdce dobrým pocitem za to, že jste jim dali šanci.

Zaměstnanec

Dobrovolnou prací

Můžete pomáhat pravidelně? Rádi někomu čtete, zpíváte, vyprávíte? Rádi chodíte na procházky? Možná je vaše místo právě u nás.

Naše výrobky z terapeutických dílen

V keramické, tkalcovské, dřevařské a výtvarné dílně nacházejí lidé s mentálním postižením užitečné a smysluplné zaměstnání. Práce v dílnách je pro ně zdrojem radosti a sebevědomí. Pomáhá jim udržovat motorické schopnosti, a tak zůstat soběstační co nejdelší dobu.

Výrobky můžete zakoupit v naší Kavárně u svaté Rodiny v Ulrychově 1874/10 v Praze 6.

Kavárna u svaté Rodiny

Přijďte si vychutnat dobrou kávu a zákusek nebo sklenku vína. V kavárně nebo její zahradě pod korunami vzrostlých stromů prožijete klid a pohodu.

Každý všední den od 12 do 14 hodin nabízíme obědové menu – polévku a hlavní jídlo. Předností naší kuchyně je poctivá domácí strava za nákladovou cenu 73 Kč. Oběd je nutné alespoň jeden den předem objednat na telefonním čísle 604 228 879. Pravidelní strávníci využívají aplikaci pro objednání obědů.

Návštěvou kavárny podpoříte dobrou věc. Lidé s mentálním postižením v kavárně obsluhují hosty a pomáhají v kuchyni. Díky vám se budou cítit užiteční.

Kavárna u svaté Rodiny:
Ulrychova 1874/10, Praha 6 – v blízkosti metra a tramvajové zastávky Petřiny
Otevřeno každý všední den od 13 do 18 hodin.

Historie

Domov svaté Rodiny založila v roce 1991 ve spolupráci s Charitou řádová sestra Akvinela Ludmila Loskotová z Kongregace Školských sester de Notre Dame.

Domov v Ulrychově ulici v Praze-Petřinách byl prvním pobytovým zařízením v hlavním městě s celoroční péčí o děti s mentálním a kombinovaným postižením, které byly dříve izolovány v ústavech v odlehlých částech republiky.

Kapacita domova nestačila zájmu. V roce 2000 byl domov rozšířen o zrekonstruovaný objekt v Libocké ulici v Praze-Liboci. Azyl zde našlo dalších 40 osob.

Na začátku roku 2018 se Domov svaté Rodiny sloučil s Arcidiecézní charitou Praha, a začlenil se tak do sítě charitních sociálních služeb.

Více informací

Ing. Pavel Kopka

ředitel Domova svaté Rodiny

235 002 532 (po-pá: 8-16.30 hod)

Stálá služba Petřiny

733 741 031 (nepřetržitě)

Stálá služba Liboc

733 741 032 (nepřetržitě)

Aktuálně

Domov sv. Rodiny je domovem až do konce Pomoc lidem s postižením

6. 5. 2019

Domov sv. Rodiny je domovem až do konce

Obdarujte o Vánocích nejen své blízké. Darujte pomoc i lidem s tělesným postižením Pomoc lidem s postižením

29. 11. 2018

Domov sv. Rodiny je domovem až do konce Pomoc lidem s postižením

14. 2. 2018

Arcidiecézní charita Praha a Domov sv. Rodiny: Dobré dílo se propojuje

Nabídka služeb pro lidi trpící roztroušenou sklerózou Pomoc lidem s postižením

17. 6. 2013

Nabídka služeb pro lidi trpící roztroušenou sklerózou

Podpořit Domov sv. Rodiny můžet i vy!

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat jakoukoliv částku. Každá částka dokáže pomoci.

Na co váš dar využijeme?

• Zajistíme lidem s postižením pravidelnou canisterapii.
  • Nakoupíme materiál pro terapeutické dílny.
  • Vezmeme klienty na výlety a na dovolenou.
  • Zaplatíme náklady na provoz domů (energie, opravy atd.).

Pomáhejte s námi lidem v nouzi.

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)