Vzdělání otevírá šanci na lepší budoucnost nejen dětem, ale i dospělým

24. 8. 2016

Vzdělání otevírá šanci na lepší budoucnost nejen dětem, ale i dospělým

Pomoc českých dárců směřuje v rámci rozvojových programů Arcidiecézní charity Praha ke konkrétním sociálně slabým rodinám. V Ugandě mohla paní Habbiba Kisakye absolvovat kadeřnický kurz na Odborném učilišti v Mallongwe. Mnoho věcí se díky tomu v jejím životě změnilo.

Habbiba Kisakye z UgandyPaní Habbiba Kisakye žije v Ugandě poblíž Viktoriina jezera. Má sedm dětí. Vydělávala si jako námezdní pracovnice na poli. Jako malá toužila chodit do školy, ale neměla to štěstí. Měla hodně sourozenců a školní poplatky byly moc drahé. Když se paní Habbiba dozvěděla o výučních kurzech pro dospělé, které Charita pořádá v Odborném učilišti v Mallongwe, neváhala a přihlásila se na obor kadeřnice.

Pustila se do studia s velkým odhodláním. V praktických kurzech se naučila mnoho zajímavých účesů. Přiznává také, že se celkově cítí sebevědomější. Nejen že vydělá víc peněz, ale získala zajímavou a žádanou práci. Stříhá a upravuje vlasy zatím přímo u zákaznic. Školu dokončí v prosinci. Hned potom si plánuje otevřít vlastní kadeřnický salon.