Zemřel Miloslav kardinál Vlk

19. 3. 2017

Zemřel Miloslav kardinál Vlk

Po krátké a těžké nemoci zemřel 18. března 2017 ve věku 84 let Miloslav kardinál Vlk, emeritní arcibiskup pražský. V čele pražské arcidiecéze stál 18 let. S vděčností vzpomínáme na jeho podporu věnovanou Arcidiecézní charitě Praha a požehnání, které vždy pro naši činnost vyprošoval. Odpočinutí lehké dej mu Pane a světlo věčné ať mu svítí, ať odpočívá v pokoji.

Miloslav kardinál Vlk působil jako pražský arcibiskup mezi lety 1991 a 2010. Arcidiecézní charita Praha v té době zakládala sociální služby pro seniory, matky s dětmi v tísni, lidi s postižením. Rozvíjela svou činnost v zahraničí. Otec kardinál navštívil Indii i Ugandu, aby požehnal Českou nemocnici v ugandském Buikwe, Školu pro zdravotní sestry v indickém Honavaru a další projekty. Navázal vřelý vztah s našimi zahraničními partnery a zajímal se vždy také o setkání s těmi nejchudšími – s dětmi z programu Adopce na dálku, jejich rodiči, s lidmi z vesnic.

V modlitbách vzpomínáme na našeho drahého otce kardinála, který byl pro nás inspirací i motivací. „Charita je tváří církve obrácená ke světu,“ zdůrazňoval často naši velkou odpovědnost a závazek vůči církvi i společnosti. Děkujeme za vedení, povzbuzení a lásku.

R.I.P.

Česká biskupská konference: Životopis kardinála Miloslava Vlka

Arcibiskupové Miloslav Vlk a Cyprian LwangaSlavnostní posvěcení České nemocnice v Ugandě v roce 2006