Obdarujte o Vánocích

nejen své blízké, ale i neznámé týrané. Obracíme se na vás s prosbou o dárek pro oběti domácího násilí.

Nemocnice v Ugandě

K záchraně životů stačí docela málo. Zapojte se, prosíme, do sbírky pro Českou nemocnici v Ugandě.

Tříkrálová sbírka 2018

Tříkrálová sbírka v pražské arcidiecézi podpoří seniory a matky s dětmi v tísni.

Práce, která má smysl

Hledáte-li stabilní zaměstnání, zázemí silné organiace a práci, která má smysl, přidejte se k nám!

Arcidiecézní charita Praha věnuje benefiční koncert památce kardinála Miloslava Vlka

Arcidiecézní charita Praha pořádá 31. října 2017 ve Smetanově síni Obecního domu slavnostní benefiční koncert ve prospěch České nemocnice v Ugandě. Koncert, na jehož programu je Requiem Wolfganga Amadea Mozarta, věnuje památce kardinála Miloslava Vlka. Koncert moderuje Marek Eben.

„Rádi bychom připomněli památku kardinála Miloslava Vlka, který stál 18 let v čele naší arcidiecéze. Byl nejen u zrodu České nemocnice v Ugandě, ale řady dalších projektů Arcidiecézní charity Praha. Dal svou záštitu i prvnímu benefičnímu koncertu, který jsme pořádali 31. října 1992 a na jehož programu bylo Requiem Wolfganga Amadea Mozarta. Stejný hudební program jsme ve spolupráci se Symfonickým orchestrem hl. m. Prahy FOK a Pražským filharmonickým sborem zvolili i pro letošní koncert,“ říká Jaroslav Němec, ředitel Arcidiecézní charity Praha.

Výtěžek koncertu podpoří Českou nemocnici v Ugandě, která díky českým dárcům zachraňuje životy a zdraví pacientů v chudém venkovském kraji Buikwe. „Na podporu Nemocnice věnujeme 100 % ze vstupného,“ upřesňuje Jaroslav Němec.

Během koncertu ocenění Charita Česká republika osobnosti, které si mimořádně zasloužily o rozvoj charitního díla.

Záštitu nad 26. benefičním koncertem Arcidiecézní charity Praha převzal arcibiskup pražský kardinál Dominik Duka.

Vstupenky je možné zakoupit na www.praha.charita.cz nebo v prodejní síti Ticketportal. Nemůžete-li se koncertu zúčastnit a chcete-li podpořit Českou nemocnici v Ugandě, můžete zaslat finanční dar na bankovní účet veřejné sbírky: 749126/5500.