45 chudých indických mužů získalo nové pracovní příležitosti díky jedinému kurzu

V malé vesničce Chandavar v Indii žije pan Ruzar Almeida s rodinou. Pracuje jako asistent elektrikáře. Zaměstnavatel mu nesvěřuje samostatné úkoly a jeho plat stagnuje. Bez řidičského průkazu je totiž odkázán na méně kvalifikované pozice asistenta a jeho plat je tak výrazně nižší. Samostatní elektrikáři potřebují být mobilní, aby se mohli dostávat k různým zakázkám a přepravovat potřebné nástroje a materiál.

Bohužel, náklady spojené s autoškolou byly pro pana Ruzara nepřekonatelnou překážkou. Peníze, které vydělal, stěží stačily na základní potřeby jeho početné rodiny.

Zlomový okamžik nastal, když se pan Ruzar dozvěděl o projektu Arcidiecézní charity Praha, který nabízel rodičům dětí z programu Adopce na dálku® možnost získat řidičský průkaz. Nadšeně se přihlásil a stal se jedním ze 45 účastníků kurzu.

Vyhlídky na lepší zaměstnání

Cesta k získání řidičského průkazu nebyla jednoduchá. Pan Ruzar musel každý den překonávat vzdálenost 8 kilometrů, aby se dostal na lekce, které probíhaly odpoledne. Zpočátku se obával, jak skloubit práci s výukou, ale nakonec se mu to podařilo.

Měsíc intenzivní výuky, plný teoretických i praktických lekcí, vyvrcholil závěrečným testem. Pan Ruzar úspěšně složil zkoušku a splnil si svůj dlouholetý sen.

Získání řidičského průkazu otevřelo mužům nové možnosti. Mohou se ucházet o práci, kde je řízení auta podmínkou. Řada z nich chce pracovat jako řidič.

Řidičský kurz je dalším projektem Arcidiecézní charity Praha v Indii, zaměřeným na zlepšení životních podmínek chudých rodin. Charita dlouhodobě podporuje projekty, které umožňují místním získat vlastní zdroj příjmů, například prostřednictvím chovu zvířat, zemědělství nebo řemesel. Součástí této pomoci je i odborné školení.

Podpořte pomoc chudým lidem v Indii

Pomocí vašeho bankovního účtu můžete zaslat libovolnou částku. Každý dar je důležitý.

Na co váš příspěvek využijeme?

• Zaplatíme nadaným dětem z chudých rodin vzdělání.
  • Darujeme nejchudším dětem školní pomůcky.
  • Zorganizujeme ve vesnicích zdravotní osvětu.
  • Poskytneme drobné půjčky farmářům.

Pomáhejte s námi lidem v nouzi

Můžete pomoci jednorázově nebo přispívat pravidelně každý měsíc.
Váš dar proměníme v pomoc lidem, kteří naši podporu potřebují.

Děkujeme, že chcete pomáhat!

Pomoci můžete
online a hned Šipka nahoru (bílá)