Adopce na dálku® inspirovala k pomoci seniorům a lidem se zdravotním postižením

21. 3. 2016 Adopce na dálku®

Adopce na dálku<sup>®</sup> inspirovala k pomoci seniorům a lidem se zdravotním postižením

Naši sociální pracovníci v Ugandě založili fond solidarity. Inspirovali se projektem Adopce na dálku®. Vše začalo návrhem jedné pracovnice, aby společně vytvořili fond, z kterého budou moct podpořit lidi potýkající se s extrémní chudobou. A tak do fondu začal každý přispívat podle svých možností. Zaměstnanci začali přinášet i věcné dary, oblečení, hygienické potřeby a další.

“Inspirací pro tuto naši akci byl program Adopce na dálku,” říká paní Christine, jedna z pracovnic Arcidiecézní charity Praha v Ugandě. “Vidíme, jak dárci z Česka podporují potřebné děti a rodiny, které nikdy osobně nepotkali a znají je jen z fotografií.”

Jednou ročně vyberou pracovníci potřebné rodiny, většinou osamělé seniory a lidi se zdravotním postižením. Navštíví je doma, přinesou podporu v podobě potravin a potřeb pro domácnost (pečivo, cukr, sůl, mýdlo, sirky, parafín, čaj atd.).

Při poslední návštěvě se setkali se starou vdovou či nevidomým starcem. Radost, kterou dary přinášejí, je obrovská. Při jejich předávání se tancuje, zpívá a pronášejí se modlitby. Malé gesto dokáže vytvořit velké povzbuzení a sounáležitost.