Země:

Podpořit dítě

Rodina

Rodiče

Kisoma Richard (rolník - práce v zemědelství)

Babirye Tolofina (rolnice - práce v zemědelství)

Děti

sestra Nabirye Oliva (4 měsíce)

Vzdělání a zájmy

Škola

Buseera P/s

Tabule (ABC)

3. třída ZŠ

Formulář

angličtina

Zaměstnanec

Zdravotní sestřička

Hobby

hraní vybíjené

Více o dítěti

Dobrý den, jmenuje se Agnes. Moc ráda trávím čas s lidmi. Mám soustu kamarádu mezi chlapci i děvčaty, rádi spolu hrajeme vybíjenou nebo skáčeme šňůru. Starší ve vesnici zdravím poklekem na kolena, protože si jich vážím, stejně jako zdravotních sestřiček, protože se starají o ostatní. Chtěla bych se jednou stát až budu velká. Stává se mi, že začnu plakat, když vidím někoho v bolestech, takže bych jednou chtěla od bolesti pomáhat. Moje nejoblíbenější barva je bílá a ráda jím maso a banány, také se ráda starám o holuby.

Bydlím se svými rodiči a sestřičkou v domku se dvěma pokoji z cihel a střechou z kovových plátů, který je asi tři kilometry od mojí školy. Tatínek pěstuje rýži hlavně abychom měli co jíst, ale když je dobrá sklizeň, tak může část prodat, tráví na rýžovém poli většinu svého času, aby odehnal ptáky. Maminka se živí na dohodách s vesnicí o kopání, takže dostává zaplaceno denně podle odvedené práce. Rodiče jsou oba velice pracovití, doma se ještě staráme o pár koz a slepic. Chtěli bychom si založit drůbežárnu, abychom měli trochu více peněz. S rodinou se účastníme komunitních aktivit. Tatínek má ještě jednu rodinu, o kterou se musí starat, takže je pro něj často opravdu těžké vydělat dost peněz pro všechny.

Vytisknout profil   ID: 38633

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

11 let

Pohlaví:

dívka

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)