Země:

Podpořit dítě

Rodina

Rodiče

Muhammed Batte (vypaluje cihly)

Shalifah Nakimera (prodejkyně oblečení)

Děti

Nabitosi Swabulah (12 let)

Ssedyabanne Abdul (5 let)

Ssenteza Hashim (1 rok)

Vzdělání a zájmy

Škola

Kkoba Roman Catholic Primary School

Tabule (ABC)

2. třída základní školy

Zaměstnanec

učitel

Hobby

fotbal, atletika a zpívání

Více o dítěti

Akisam je upovídaný chlapec, který se o vše dělí. Moc rád chodí do školy a zodpovědně se každé ráno sám připravuje na cestu. Ve volném čase sleduje animované pohádky v televizi nebo si hraje na hřišti s kamarády. Míče na hraní si sám vyrábí z banánových listů. Když je doma, rád také pomůže s všelijakými činnostmi. Nejraději chodí s kozami na pastvu.

Jeho rodina má šest členů. Žije společně s rodiči a třemi sourozenci. Maminka je členkou spořícího spolku ve vesnici a také v něm vypomáhá s administrativní prací. Kromě toho je i předsedkyní obecní rady a prodává vlastnoručně vyráběné proutěné košíky a koberce nebo třeba i boty z druhé ruky. Ráda by si do budoucna zařídila vlastní stánek v místě bydliště, protože cesta na trh je dlouhá a finančně náročná. Tatínek zase přispívá do rodinného rozpočtu pálením cihel.

Země:

Uganda Uganda

Věk:

8 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.