Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

8 let

Pohlaví:

dívka

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Ivan (obsluha stroje)

Anja (kuchařka, v současné době na mateřské dovolené)

Děti

bratr Ruslan (5 let)

sestra Ksenija (9 let)

bratr Timofej (1 rok)

Vzdělání a zájmy

Škola

ZŠ, Opsa

Tabule (ABC)

Formulář

matematika

Zaměstnanec

doktorka

Hobby

zpěv

Více o dítěti

Jmenuji se Anastasija, ale všichni mi také často říkají Nasťa. Je mi 7 let a zrovna chodím do první třídy. Studium mě baví a nejlíp mi jde matematika, i když také v ostatních předmětech mám dobré výsledky. V naší třídě je hodně schopných a šikovných dětí, tak se snažím nezaostávat a také být dobrá. Ve škole máme dobré podmínky: máme tam sportovní sál, speciální místnost, ve které děláme domácí úkoly a také jednu místnost na hraní. Domácí úkoly ale dělám i doma a třeba občas řeším nějaké matematické úkoly s tátou. Také jsem ráda se svými kamarádkami, kterých mám hodně, a ještě se s maminkou učím vařit. Říká, že omeletu už dělám dokonce líp než ona. Také jsem se naučila dělat těsto na buchtičky.

Žijeme s rodinou ve vesnici mezi dvěma velkými obcemi, kde jsou zemědělská družstva. V naší vesnici je jen jedna hlavní ulice, jmenuje se Centrální. Také rodinný dům není velký, rodiče ho dostali od zemědělského družstva. Maminka s tatínkem jsou velmi hodní a pohostinní. V létě a na podzim k nám na vesnici často přijíždějí herci nebo zpěváci a pořádají slavnosti. Do školy jezdím autobusem¨a musím vstávat brzo ráno. Teď tady máme silné mrazy, takže je zima, ale my se snažíme dobře oblékat, takže zatím jsme naštěstí zdraví.

Vytisknout profil   ID: 36493

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

8 let

Pohlaví:

dívka

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Fakta o zemi

Bělorusko

• 540 tisíc lidí žije pod hranicí chudoby
  • 4 200 Kč činí průměrná měsíční penze
  • 25 let vlády jednoho prezidenta

Charitní programy v Bělorusku reagují na velkou sociální tíseň rodin zejména na vesnicích. Děti z chudých rodin žijí nejen v materiální nouzi, ale také bez možnosti rozvíjet svůj talent a trávit hodnotným způsobem volný čas. Naše pomoc má v Bělorusku ještě další rozměr – umožňuje lidem získat zkušenosti s fungováním demokratického systému.

Na co všechno vaše příspěvky využijeme

Školní pomůcky

Tabule (obrázky)

Kroužky a workshopy

Chlapec a dívka

Oblečení

Tabule (ABC)

Nákup jídla

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573 (po-pá: 8-16 hod)