Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

7 let

Pohlaví:

dívka

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Patrick Muwonge (bez práce)

Děti

bratr Leo Bukenya (12 let)

bratr David Sserwanga (9 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

Lutengo Primary School

Tabule (ABC)

2. třída základní školy

Zaměstnanec

zdravotní sestra

Hobby

vybíjená a skákání přes švihadlo

Více o dítěti

Claudia je plachá, ale když ji někdo urazí, rychle se naštve. Jinak je ale kamarádská a velmi ráda si hraje. Studium jí baví a ve škole se jí daří. V minulém školním období byla čtvrtá nejlepší ze čtyřiceti osmi žáků a získala 577 ze 700 možných bodů. Daří se jí odpovídat na otázky učitelů. Velmi ráda kreslí a vybarvuje obrázky a taktéž ji baví psaní na zem pomocí větviček. Tímto předává své znalosti kamarádům, i když v dospělosti by raději chtěla být zdravotnicí. Nejraději má rýži, banány a fazole. Ve volném čase skáče přes švihadlo a hraje vybíjenou.

Claudia žije s babičkou a s třemi bratranci a sestřenicemi. Pouze jedno další dítě chodí s Claudií do školy, jelikož ostatní jsou příliš malí. Žijí v cihlovém domě se třemi místnostmi a plechovou střechou. Claudia má ještě dva sourozence. Ti žijí u tety, která platí školné. Jejich otec prodělal mrtvici poté, co onemocněl po smrti matky. Nemůže pracovat, protože je připoután na lůžko a starají se o něj babička s dědečkem. Babička pěstuje plodiny na jídlo, a prodává přebytek, taktéž teta a strýc peněžně přispívají. Rodina se modlívá před spaním, společně večeří a chodívá v neděli na mši. Ve volném čase se babička věnuje výchově dětí a vypráví jim příběhy z mládí. Rodina má malý solární panel pro získávání elektřiny a vodu získává z pumpy kousek od domova.

Claudia Nalwanga (35052)

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

7 let

Pohlaví:

dívka

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)