Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Zambie Zambie

Věk:

13 let

Pohlaví:

chlapec

667 Kč / měsíc

8 000 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Misheck Musonda (žádné)

Maureen Namuchenje (drobná farmářka)

Děti

bratr Misheck Musonda (9 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

Mukonchi Primary School

Tabule (ABC)

6. třída

Formulář

matematika

Zaměstnanec

lékař

Hobby

fotbal

Více o dítěti

Zdravím vás, jmenuju se Clever a patřím ke kmeni Bemba. Školu mám vzdálenou šest kilometrů od domu a tam i zpátky chodím pěšky, takže mám dobrou fyzičku. Ve škole mám rád matematiku a v sobotu navštěvuju ještě náboženství, což mě také celkem baví. V neděli chodím s rodinou do kostela. Doma umím sám uvařit a uklidit po sobě. Když mám splněné povinnosti, rád cokoliv podnikám s mým mladším bratrem nebo s kamarády.

Když se moji rodiče rozvedli, tatínek se odstěhoval pryč. Teď žiju s maminkou, dědečkem, strýcem a mladším bratrem. Dědeček se nám snaží pomáhat a prodává zeleninu, zatímco maminka dělá všechnu práci na zahradě. Bydlíme ve třech malých tradičních domcích. Jsou z nepálených cihel a mají slaměnou střechu. Spím vedle svého bratra, se kterým mám společnou přikrývku. Elektřinu nemáme, vodu nosíme z potoka. Jíme většinou dvakrát denně, ale občas musíme hodně utáhnout opasky a jíme jen jednou. (PS)

Vytisknout profil   ID: 33143

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Zambie Zambie

Věk:

13 let

Pohlaví:

chlapec

667 Kč / měsíc

8 000 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)