Země:

Podpořit dítě

Rodina

Rodiče

Mubiru Joseph (práce v zemědělství)

Nankya Gorret (žena v domácnosti)

Děti

bratr Mutebi Patrick (4 roky)

bratr Kiyimba Michael (1 rok)

Vzdělání a zájmy

Škola

St. Kizito Namunyolo P/s

Tabule (ABC)

1. třída ZŠ

Formulář

čtení a psaní

Zaměstnanec

pilot

Hobby

fotbal

Více o dítěti

Ahoj, jmenuju se Edrine. Ve škole se mi daří, jsem jeden z nejlepších ze třídy. Vždy dávám pozor, protože nechci, aby mi něco uniklo. Rád se s ostatními dělím o všechno co mám, hlavně o jídlo. Ve volném čase, když už mám hotové všechno do školy, rád šplhám na mangovníky a sbírám zralé ovoce, které pak jíme spolu s mými bratry a kamarády ze sousedství. Rád chodím každou neděli do kostela. Nemám rád, když mi někdo říká, co mám dělat, hlavně když jsou na mě nepříjemní. Moje oblíbená barva je fialová. Mám talent na sporty, především atletiku.

Moje rodina se skládá z pěti osob, mě, mých rodičů a dvou bratrů (Patricka a Michaela). Bydlíme v dvoupokojovém hliněném domě s plechovou střechou. Do školy docházíme asi tři kilometry. Abychom si vydělali na živobytí, pěstujeme na našem pozemku banány, které pak prodáváme. Nemáme z toho moc peněz, protože půda zde není moc úrodná a máme malé výnosy. Oba moji rodiče společně každý den pracují na našem poli.Táta si přivydělává také výpomocí na poli ostatních lidí a dostává zaplaceno podle toho, kolik práce odvede. Máme problém vydělat dost peněz, abychom se uživili a abychom měli na zaplacení školného. Rodiče se účastní komunitních událostí jako jsou pohřby nebo i svatby, pokud jsou pozvaní. Do budoucna bychom rádi našetřili dost peněz, abychom si mohli postavit dům z cihel a také abychom mohli platit školné a my děti jsme mohly úspěšně dostudovat. I když nemáme mnoho peněz a ne vždy se nám daří dobře, jsme šťastná rodina.

Vytisknout profil   ID: 39650

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

7 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)