Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Uganda Uganda

Věk:

10 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Ntalo Fred (práce v zemědelství)

Namukuve Rose (práce v zemědelství)

Děti

bratr Bagaga Emma (19 let)

bratr Talyaka Denson (15 let)

sestra Kwagala Yese (8 let)

bratr Kisakye Mark (5 let)

bratr Mwesigwa Daniel (3 roky)

Vzdělání a zájmy

Škola

Bulondo P/s

Tabule (ABC)

první stupeň/třetí ročník

Formulář

náboženské vzdělávání

Zaměstnanec

lékař

Hobby

fotbal

Více o dítěti

Ahoj, jmenuji se Godrine, prý jsem velmi pokorný a poslušný. Do školy chodím velice rád a daří se mi dosahovat velmi dobré výsledky. Dělá mi velkou radost, když učitel zadá nějaký úkol a mně se ho podaří splnit. V rámci třídy jsem mezi pěti nejlepšími. V šesti výukových předmětech které máme, se mi podařilo v posledním skončeném pololetí dosáhnout 480 bodů z celkového počtu 600 možných. Přestože škola, kam chodím se nachází ve vzdálenosti 4 km od mého bydliště, tak se mi daří chodit včas. Mám i jistou dávku sportovního nadání – aktivně se účastním soutěží v atletice pořádaných školou. Ve volném čase rád čtu. Rád jím plody stromu zvaného chlebovník obecný, který v naší zemi roste. Mnohdy šplhám po těchto stromech a hledám již zralé plody . O ně se pak dělím se svými sourozenci a přáteli ze sousedství. K mým oblíbeným jídlům patří posho s rybou. Nerad polykám tabletky, když jsem nemocný.

Pocházím z velké, jedenáctičlenné rodiny. Je nás devět sourozenců, šest z nás chodí do školy. Žijeme v domě postaveném z hlíny, který má tři místnosti a jehož střechu tvoří železné pláty. Jsme rolnická rodina, naše životní úroveň je závislá na úrodě. Pěstujeme kukuřici, fazole a maniok, ovšem úroda není příliš velká, neboť půda na našem pozemku není úrodná. Pokud dosáhneme nějaké přebytky, prodáváme je, to ovšem nenastává často. Moji rodiče pracují na pozemku společně. Máme také dva stromy chlebovníku obecného, pro naši zemi charakteristické. Můj otec sklízí zralé plody a ty posléze prodává v obchodním centru v naší obci. Navíc se podílí na různých pracích v rámci obce – například čištění komunikací a dalších. Závažným problémem naší rodiny je prakticky nemožnost získat prostředky k úhradě nákladů na naše vzdělání. Peníze, které vyděláváme, prostě nestačí… Do budoucna máme v úmyslu tvrdě pracovat na tom, abychom dosáhli svého cíle – získání kvalitního vzdělání.

Vytisknout profil   ID: 39608

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

10 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)