Země:

Podpořit dítě

Rodina

Rodiče

Muhamed Maka (opustil rodinu)

Madinah Nakanwagi (farmářka)

Děti

bratr Musa Kawuma (12 let)

sestra Swabulah Nakafeero (10 let)

bratr Ibrahim Ssebunya (4 roky)

Vzdělání a zájmy

Škola

St. Maria P/s

Tabule (ABC)

1. třída ZŠ

Formulář

matematika

Zaměstnanec

zdravotní sestra

Hobby

skákání v kruhu, hraní na schovávanou

Více o dítěti

Jmenuji se Madinah a je mi 8 let. Učení mě velice baví a ve školních dnech nerada zůstávám doma. Během výuky jsem velmi aktivní a mimo školu si ráda hraji venku. Baví mě poznávat místa, jež dosud neznám a možná i proto nedokážu zajistit, aby moje oblečení zůstalo neušpiněné, když se vracím domů. Moje oblíbené jídlo je posho s rybou. Mám mladšího bratra, se kterým si ráda hraji a někdy ho učím i kreslit. Moje nejoblíbenější barva je modrá a ráda kreslím moře nebo oblohu, protože tam můžu malovat skoro jen modrou pastelkou.

Bydlím v malém domku spolu s maminkou a dvěmi sourozenci (Swabulah a Ibrahim). Nejstarší z nás (Musa) žije u tety, ale školné za něho musí zaplatit maminka. Otec naši rodinu opustil asi před dvěma lety, vůbec nás nepodporuje a nikdo nevíme, kde nyní je. Máme pozemek, na kterém pěstujeme plodiny jednak na prodej a jednak pro vlastní spotřebu. Navíc provádíme různé příležitostné práce, zejména pak okopávání plodin na cizích pozemcích. Moje maminka velmi tvrdě pracuje, aby nás uživila, ale její příjem ovšem není pravidelný a nelze se na něj spolehnout. Kvůli nedostatku peněz nám není vydáno závěrečné vysvědčení na konci školního roku. Jsou i období, kdy si kvůli neúrodě můžeme dovolit jen jedno jídlo denně. Škola se nachází asi ¼ km od našeho domu. Maminka se snaží našetřit nějaké peníze, v budoucnu by chtěla začít s pěstováním drůbeže, aby nám mohla dopřát vzdělání.

Vytisknout profil   ID: 39443

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

9 let

Pohlaví:

dívka

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)