Země:

Podpořit dítě

Rodina

Rodiče

Okoloba Moses (nekvalifikovaný dělník)

Biyidde Jesca (žena v domácnosti)

Děti

bratr Kawelu Joshua (12 let)

bratr Kirya James (5 let)

bratr Biryanari David (4 roky)

Vzdělání a zájmy

Škola

St. Kizito Namunyol P/s

Tabule (ABC)

1. třída ZŠ

Formulář

matematika

Zaměstnanec

doktor

Hobby

fotbal

Více o dítěti

Jmenuji se Moses, jsem v první třídě a strašně mě to baví. Pořád se hlásím a nejradši bych, kdyby mě učitel stále vyvolával stále, aby viděl, že znám odpověď. Jsem známý svojí chutí k jídlu. Na oběd vždy stojím první v řadě a na svačinu mívám placky od maminky. Po škole řádíme většinou s kamarády venku a zkoušíme akrobatické triky. Snažím se si u toho nic nepotrhat, aby maminka neměla starost a také je pro mě důležité mít oblečení v pořádku. Nemám rád nespravedlnosti a když vidím, že se někdo pere nebo hádá, jdu vždy na pomoc slabším.

Bydlím s rodiči a bratry v pronajatém domku a máme zahrádku, kde pěstujeme maniok a kukuřici hlavně pro sebe na jídlo. Rodiče dělají různé pomocné práce po okolních vesnicích. Bohužel, peněz je stále nedostatek a na školné často chybí. Maminka ani tatínek neměli možnost chodit do školy a moc nás kluky podporují, abychom my mohli. Pracují tvrdě – pomáhají v komunitní zahradě, tatínek vyrábí dřevěné uhlí a maminka prodává placky do školy na svačiny a večer prodává cukrovou třtinu. Celá rodina chodíme do kostela a účastníme se různých aktivit a pomáháme na společných akcích. Rodiče by si jednou rádi koupili vlastní domek.

Vytisknout profil   ID: 39633

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Uganda Uganda

Věk:

10 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Alena Michněvičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku®

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)