Země:

Rodina

Rodiče

Niwandida Frank (rolník)

Alinayitwe Jackline (řemeslné práce)

Děti

Kikyonkyo Night (18 let)

Agaba Wilson (26 let)

Lukundo Manuel (20 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

St. Charles Lwanga Secondary School

Tabule (ABC)

4. ročník střední školy

Zaměstnanec

elektrikář

Hobby

fotbal

Více o dítěti

Noah je dobře vychovaný chlapec a má veliký zájem o studium. Rád tráví čas se spolužáky a je mezi nimi velmi oblíbený. Má rád zelenou barvu a k jeho oblíbeným jídlům patří banány, maso, kuře a rýže. Nikdy nezapomene na návštěvu hlavního města Ugandy, kde viděl velké budovy skladů s mnoha auty.

Noah bydlí se svou matkou a dalšími třemi sourozenci. Otec žije s jinou ženou a rodině přispívá velmi málo. Sestra ještě studuje a dva bratři sice pracují, ale stále bydlí s matkou a přispívají na některé potřeby této domácnosti. Rodina je závislá na zemědělství a matka pěstuje plodiny pouze pro domácí potřebu, protože jejich pozemek je velmi malý. Pracuje také na zahradách jiných lidí a ještě k tomu plete košíky a rohože, které pak prodává, aby měla peníze pro obživu svých dětí.

Země:

Uganda Uganda

Věk:

16 let

Pohlaví:

chlapec

584 Kč / měsíc

7 000 Kč / rok

Podpořit dítě

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.