Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

8 let

Pohlaví:

dívka

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Rodina

Rodiče

Sergej (stavební dělník / nezvěstný)

Viktorija (chovatelka hospodářských zvířat na farmě)

Děti

bratr Dmitrij (11 let)

sestra Anna (5 let)

Vzdělání a zájmy

Škola

ZŠ, Opsa

Tabule (ABC)

Formulář

matematika, tělocvik, výtvarná výchova

Zaměstnanec

učitelka

Hobby

ruční práce, vystřihování z barevného papíru a kartonu

Více o dítěti

Dobrý den, jmenuji se Taťjana, loni jsem začala chodit do školy. Líbí se mi tam, i když se škola nachází daleko. Musím tam tedy jezdit autobusem a vstávat brzo každé ráno: vyrážíme v 7 a cestou nabíráme i další děti. Učení mi jde dobře a také paní učitelka mne chválí. Líbí se mi matematika, výtvarná výchova a také sport. Kromě školy také chodím za logopedem. Doma mne baví skládat puzzle, kreslit. Můj bratr Dima se zajímá o fotbal a také o lyžování, a ještě dobře kreslí a modeluje autíčka. Sestra Anička chodí do školky.

Naše vesnice je velká, ale dětí je málo, proto místní školu uzavřeli. Mám kamarádky a chodím s nimi do kostela a také na různé kroužky. Doma se o vše stará maminka. Předtím si nemohla najít práci, ale změnilo se to poté, co v sousední vesnici znovu zahájili provoz farmy. Táta odjel za prací a už několik měsíců se doma neobjevil. Máma říká, že asi se někam zatoulal. Maminka se stará o malé hospodářství, my s Dimou jí pomáháme krmit drůbež a kozy, takže vajíčka, maso a mléko máme své vlastní. V obchodě nakupujeme hlavně cukr, chléb a olej. Někdy nám maminka koupí i nové oblečení.

Vytisknout profil   ID: 36494

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

8 let

Pohlaví:

dívka

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Fakta o zemi

Bělorusko

• 540 tisíc lidí žije pod hranicí chudoby
  • 4 200 Kč činí průměrná měsíční penze
  • 25 let vlády jednoho prezidenta

Charitní programy v Bělorusku reagují na velkou sociální tíseň rodin zejména na vesnicích. Děti z chudých rodin žijí nejen v materiální nouzi, ale také bez možnosti rozvíjet svůj talent a trávit hodnotným způsobem volný čas. Naše pomoc má v Bělorusku ještě další rozměr – umožňuje lidem získat zkušenosti s fungováním demokratického systému.

Na co všechno vaše příspěvky využijeme

Školní pomůcky

Tabule (obrázky)

Kroužky a workshopy

Chlapec a dívka

Oblečení

Tabule (ABC)

Nákup jídla

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.

Máte dotaz k programu Adopce na dálku®?

Ing. Kamila Gelbičová

zahraniční projekty, Adopce na dálku

224 246 573, 737 280 641 (po-pá: 8-16 hod)