Toto dítě již svého "adoptivního rodiče" našlo. Na pomoc čekají další dívky a chlapci, kteří nemohou chodit do školy a potřebují vaši pomoc. Pomozte jednomu z nich.
Chci adoptovat na dálku

Hobby

kreslení

Více o dítěti

Timofei je nejaktivnější ze všech dětí v rodině, je velmi komunikativní a přátelský. Je také otevřený, hodný a srdečný. Rád plní všechny úkoly, snadno a rychle navazuje kontakt s vrstevníky i s dospělými.

Timofei má 5 sourozenců. Starší sestra Katja navštěvuje poslední třídu hudební školy (housle), Ivan chodí do novinářského kroužku, věnuje se zpěvu a lehké atletice, Ilja nejraději tráví čas s maminkou. Všechny děti se aktivně účastní školních akcí. Rádi chodí s tatínkem do lesa na vycházky, tráví čas u vody. Každou neděli celá rodina navštěvuje kostel, děti chodí do nedělní školy.

Země:

Bělorusko Bělorusko

Věk:

8 let

Pohlaví:

chlapec

575 Kč / měsíc

6 900 Kč / rok

Fakta o zemi

Bělorusko

• 540 tisíc lidí žije pod hranicí chudoby
  • 4 200 Kč činí průměrná měsíční penze
  • 25 let vlády jednoho prezidenta

Charitní programy v Bělorusku reagují na velkou sociální tíseň rodin zejména na vesnicích. Děti z chudých rodin žijí nejen v materiální nouzi, ale také bez možnosti rozvíjet svůj talent a trávit hodnotným způsobem volný čas. Naše pomoc má v Bělorusku ještě další rozměr – umožňuje lidem získat zkušenosti s fungováním demokratického systému.

Na co všechno vaše příspěvky využijeme

Školní pomůcky

Tabule (obrázky)

Kroužky a workshopy

Chlapec a dívka

Oblečení

Tabule (ABC)

Nákup jídla

Často kladené otázky k Adopci na dálku®

Kolik Adopce na dálku® stojí?

Jak probíhá komunikace s dětmi? Jak často a kdy děti píší?

Proč podporujeme komunitu?

Všechny dotazy

Podmínky a pravidla zahraničních projektů a rozvojového programu Adopce na dálku®

• Již od roku 1993 realizuje Arcidiecézní charita Praha (dále Charita Praha) v rozvojových zemích řadu projektů. Největším z nich je program Adopce na dálku®, jehož cílem je poskytování vzdělávání a zdravotní péče nejchudším dětem, stejně tak podpora širších komunit (jak obyvatel, tak místního prostředí, okolí a vybavenosti), v kterých tyto děti žijí. Aby bylo naše úsilí co nejúčinnější, je třeba dodržovat základní pravidla rozvojové spolupráce a přistupovat citlivě ke kultuře, ve které příjemci pomoci žijí.