Daránek pomáhá dětem

24. 5. 2024

Daránek je dobročinná kampaň na pomoc potřebným dětem vyhlášená u příležitosti Mezinárodního dne dětí. Jméno dostal Daránek podle darů, které umožní dětem příznivý start do života.

Sbírka Daránek probíhá již počtvrté. Věříme, že i letos pomůžeme dětem získat nezapomenutelné zážitky a příležitosti k jejich růstu a rozvoji.

Rádi bychom s vaší pomocí darovali dětem ze sociálně slabých rodin pobyt na letním táboře. Tyto děti by z finančních důvodů neměly šanci zažít prázdninové dobrodružství s vrstevníky. S vaší pomocí se jim otevře svět, který do té doby nepoznaly – svět plný nových přátelství, smíchu, her a nezapomenutelných okamžiků. Přispějte a pomozte nám darovat dětem radostné léto a vzpomínky, které je budou provázet celý život.

Říkají mi DARÁNEK podle darů, které jako beránek nosím dětem. Jsem vždycky tam, kde mě maličcí potřebují. Připojte se se mnou k vlně dobrých skutků a podpořte moje poslání.

Váš Daránek

Chcete udělat dětem radost? Přispějte na letní tábor!

Dar (srdce nad rukama)

Zašlete Váš dar

Přispějte online platební kartou nebo bankovním převodem na číslo účtu 44665522/0800 s variabilním symbolem 911 91.

Pro rychlou platbu v mobilním bankovnictví využijte QR kód:

Šipka nahoru
Konverzace

Vybereme vhodný tábor

Než začnou letní prázdniny, zajistíme díky Vašemu daru dětem ze sociálně slabých rodin účast na letním táboře. Vybereme tábor podle individuálního přání dětí a také zorganizujeme několik pobytových a příměstských táborů, kterých se budou moci děti zúčastnit.

Pomoc se dostane ke stovkám dětí, které bydlí v našich azylových domech, navštěvují naše nízkoprahové kluby a sociálně aktivizační služby.

Šipka nahoru
Chlapec a dívka

Děti vyrazí na tábor

Vaše dary se v létě promění ve skutečnou pomoc. Některé děti vyrazí na letní tábor poprvé v životě. Zažijí koupání v rybníce, táborák, opékání buřtů a zpívání s kytarou. Zapojí se do her a soutěží. Otevřou se jim nové obzory. Pro děti vyrůstající v ekonomicky slabších rodinách, které znají jen prostředí ubytoven a sídlišť, to bude nezapomenutelný zážitek. Navíc v září budou moct ve škole vyprávět stejné příběhy jako jejich spolužáci. Je to důležité pro zařazení do kolektivu i pro jejich sebehodnotu.

Příběhy dětí, kterým Daránek pomohl

Daránek podpořil maminku, která se léčí s onkologickým onemocněním a která je sama na výchovu syna

Pro sedmičlennou rodinu bylo pořízení školní výbavy pro děti obrovskou pomocí

Paní Dáša ovdověla a sama se stará o 3 děti. Klíčové pro ni bylo získání sociálního bytu

Přečtěte si další Daránkovy příběhy

Dobročinnou kampaň Daránek vyhlašuje Charita Česká republika a v jednotlivých (arci)diecézích ji organizují (arci)diecézní Charity. Sbírka poběží od května do konce června 2024. Její výtěžek bude vynaložen na zařízení, služby a projekty, pomáhající dětem v nouzi. To znamená na azylové domy, nízkoprahová denní centra, volnočasové aktivity dětí a mládeže, služby pro děti s handicapem a podporu práv dětí. V urgentních případech může jít i o adresnou podporu konkrétních dětí nebo rodin s dětmi. Režijní náklady veřejné sbírky nepřekročí 5 %. Více informací o sbírce najdete na www.daranek.cz.

Aby to ti nejmenší měli co nejlehčí

Další možnosti platby:

Přispívat můžete online platební kartou nebo bankovním převodem na číslo účtu 44665522/0800, variabilní symbol 911 91.

Chci pomoci

Rádi odpovíme vaše dotazy

PhDr. Jarmila Lomozová

zástupkyně ředitele pro public relations